VTC

Els xòfers tradicionals protesten davant l’AMB per la «lentitud» en la tramitació de les seves llicències

Els conductors denuncien que estan «molt limitats» per una regulació restrictiva que intenta limitar l’ús de plataformes com Uber

Els xòfers tradicionals protesten davant l’AMB per la «lentitud» en la tramitació de les seves llicències

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president i el vicepresident de la junta de l’associació VTC-Gran Turisme, Andrés Modrego i Sergi Aduà, s’han reunit amb representants tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per traslladar les seves reclamacions en el marc de la concentració convocada aquest dimarts davant la seu de l’entitat a Barcelona, que coincideix amb la celebració del seu ple mensual.

El portaveu de l’associació, Romà Llort, ha reivindicat en declaracions els periodistes que els VTC tradicionals són «un model de negoci totalment separat de les plataformes i els taxis, que sí que comparteixen similituds».

Segons ell, els xòfers tradicionals estan «molt limitats per una regulació restrictiva que intenta limitar l’ús de les plataformes –com Uber, Cabify i Bolt–, però que simultàniament» els afecta a ells.

Ha lamentat que, des de l’1 de gener, molts VTC tradicionals no compten amb llicència per actuar dins l’àrea de Barcelona, «que representa el 90%» dels seus trajectes, i ha apuntat que preveuen que 400 vehicles es quedin sense poder actuar en aquesta zona. En aquest sentit, ha remarcat la «lentitud» en la tramitació i atorgament d’autoritzacions urbanes per part de l’administració.

A més, ha criticat que «a tots els companys que demanen l’autorització i no compleixen les condicions, l’AMB no els tornen els 500 euros de taxes» que estan obligats a pagar.

«Pressionats» per la Guàrdia Urbana

Llort ha dit que se senten «pressionats» per la Guàrdia Urbana, que, segons ell, inspecciona els vehicles i la seva documentació, i els multa malgrat la carta que els va donar l’AMB eximint-los de l’obligació de fer dos dies de festa setmanals.

Notícies relacionades

Durant la concentració, la Guàrdia Urbana ha multat alguns dels vehicles participants per obstaculitzar el pas: «És una concentració legal i no anàvem a impedir l’entrada a ningú», ha assegurat el portaveu.

La concentració ha reunit uns 90 VTC tradicionals i, davant la porta principal de la seu de l’AMB, han col·locat una grua amb un vehicle VTC a sobre amb cartells que informaven de les reclamacions del sector.

Temes:

VTC Barcelona