Barcelona Entre Tots

¿Com milloraries la seguretat a Barcelona? ¡Participa-hi!

El Periódico obre la cinquena i última fase de deliberació sobre els 5 grans reptes de la ciutat

  • [PARTICIPA AQUÍ] El debat sobre la seguretat, a la plataforma Barcelona Entre Tots

  • Així pots participar a Barcelona Entre Tots, l’espai de diàleg d’EL PERIÓDICO sobre els principals problemes de la ciutat

¿Com milloraries la seguretat a Barcelona? ¡Participa-hi!
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Periódico obre la cinquena i última fase deliberativa de la seva plataforma d’innovació oberta Barcelona Entre Tots, basada en la participació activa dels lectors. Fins al 7 de maig és el torn de la seguretat, un dels 5 grans desafiaments de la capital catalana. Ens proposem afrontar amb la intel·ligència col·lectiva el gran repte de repensar la política barcelonina. Un debat plural que contribueixi a una campanya electoral més pròxima a la ciutadania i centradaen els grans reptes de futur de la ciutat.

¿Què voldries que proposessin els partits als comicis de maig? ¿Tens idees innovadores per millorar la seguretat a la Gran Barcelona? ¡Participa-hi per donar a conèixer les teves solucions i llegeix i vota les de la resta de lectors!

La participació a Barcelona Entre Tots, a més, té recompensa. Es realitzarà un sorteig entre tots els usuaris d’aquesta fase i s’escollirà de manera aleatòria un guanyador que serà obsequiat amb una subscripció P+ digital anual a El Periódico.

Molts fronts oberts sobre inseguretat

La inseguretat ciutadana s’ha cronificat com a preocupació dels barcelonins, com ha certificat el baròmetre municipal els últims anys.

Tot i que Barcelona és més segura que moltes altres capitals globals, la petita delinqüència i les ocupacions se li resisteixen. La multireincidència no troba solució als tribunals, que continuen abordant cada petit delicte de manera aïllada i, de facto, possibiliten un ‘modus vivendi’ en bandes especialitzades. Carteristes i rellotgers generen mala imatge, ja que els turistes són les víctimes principals.

El tràfic de drogues segueix molt actiu a la ciutat, amb una notable oferta i demanda que es retroalimenta. Causa molta inseguretat als barris que exerceixen d’escenari de l’intercanvi. El cas més extrem són els narcopisos i els punts de venda en pisos ocupats, que fan la vida impossible als veïns de les finques a causa de les baralles, la brutícia, les amenaces, el soroll...

Notícies relacionades

L’economia submergida també ha propiciat fenòmens urbans que preocupen els cossos policials. Per exemple, el ‘top manta’ i els bicitaxis sense llicència, que compliquen la convivència i perjudiquen l’economia legal. L’incivisme també persisteix i s’ha fet notar més arran de la pandèmia pel retorn de mals usos a l’espai públic: grafitis, mobiliari urbà destrossat, festes il·legals...

Tot i que no hi ha varetes màgiques en matèria de seguretat, els barcelonins demanen solucions i mesures que redueixin el gran nombre de fronts oberts en aquest camp. En aquesta plataforma d’innovació oberta –sabent que la seguretat és patrimoni de tots– proposem que els lectors se sumin al gran repte de repensar la seguretat per fer de Barcelona una ciutat més segura, inclusiva i respectuosa amb l’espai de tots. Aquí pots proposar les teves idees, buscar solucions eficients i innovadores, comentar les propostes de tercers i recolzar les que més t’agraden. ¡Atreveix-te a participar-hi!