Cinc mesos sense rastre

La nova teoria sobre el jugador de rugbi desaparegut a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra vinculen el parador de Levi Davis amb un albirament a alta mar a la costa barcelonina el dia després que es perdés el rastre de l’esportista

La nova teoria sobre el jugador de rugbi desaparegut a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra tenen una nova teoria sobre la desaparició de Levi Davis, el jugador de rugbi britànic que va desaparèixer la tardor passada a Barcelona. L’últim rastre del jove de 24 anys va ser el 29 d’octubre de 2022, després de desembarcar d’un ferri procedent d’Eivissa. Va ser vist per última vegada en un pub irlandès de la Rambla i des d’aleshores han sorgit diverses teories sobre el seu parador, sobretot des que va transcendir que l’esportista d’origen somali va avisar en un vídeo que la seva vida corria perill perquè devia diners a la màfia somali i, segons ell, era víctima d’una trama de corrupció policial i política. No obstant, la policia catalana treballa amb una hipòtesi molt diferent.

Els Mossos sospiten que Davis es va ofegar al mar. En concret, la policia vincula la desaparició de l’esportista amb un albirament a alta mar a la costa barcelonina el dia després que es perdés el seu rastre al port de la capital catalana, segons informen aquest dijous ‘El País’ i l’‘Ara’. A més, va ser a la zona portuària on va aparèixer el passaport del jugador del club Worthing Raiders el 22 de novembre.

Notícies relacionades

«La matinada del mateix 30 d’octubre el personal d’un barco que entrava al port va veure un home a l’aigua a les 6.30 del matí i li va llançar una armilla salvavides, però els serveis d’emergència finalment no van poder trobar-lo», explica ‘El País’. L’esmentat mitjà també indica que la família està al corrent d’aquesta informació i espera que la policia portuària autoritzi un nou registre a les aigües i a les zones inaccessibles de les instal·lacions.

La desaparició de l’exjugador de rugbi ha sigut mediàtica al Regne Unit. No perquè Davis fos una celebritat del rugbi, sinó perquè va participar amb èxit en el programa musical ‘X Factor’ i en un altre projecte televisiu anomenat ‘Celebs go dating’. Va debutar el 2019 en primera divisió de rugbi amb els Bath i el moment de la seva desaparició militava a les files Worthing Raiders, de la Lliga Nacional 2 Sud.