Mobilitat

Els VTC convoquen una manifestació dimarts davant la seu de l’AMB

  • Els VTC tradicionals imploren a Barcelona un reglament que eviti la seva extinció

Els VTC convoquen una manifestació dimarts davant la seu de l’AMB

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja van sortir al carrer el 6 de febrer per recórrer els carrers de Barcelona. Van començar a la plaça Espanya, on van donar una primera volta simbòlica darrere d’un cotxe de morts tirat per cavalls. Al fèretre, el seu negoci, el dels VTC tradicionals, associats com a VTC Gran Turisme, que era el nom amb què abans es coneixien els cotxes de lloguer amb conductor. Tornaran a protestar el dimarts 25 d’abril, però en aquesta ocasió portaran el seu malestar davant la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), on també hi ha les oficines de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) de què depenen. Raó: les dificultats per renovar la credencial que els permeti continuar operant.

Notícies relacionades

«Des de l’1 de gener i en diferents trams administratius, centenars de vehicles no poden fer la seva activitat normal, atesa la inoperància de la Generalitat i l’AMB (qui ens tutela) en la tramitació de la llicència urbana, sense la qual estem exposats a dures sancions», diu el comunicat en què argumenten la mobilització de la setmana que ve. Exigeixen no ser multats durant el procés burocràtic d’obtenció de la credencial, ja que es consideren «víctimes de la lentitud administrativa».

També reclamen eliminar l’obligatorietat del dia festiu. Demanen, en resum, una normativa que els diferenciï de les plataformes com Uber o Cabify, que van aparèixer moltes dècades després de la seva creació. «Si no podem treballar, disposem de molt temps lliure per convocar lleialment mobilitzacions setmanals fins a ser escoltats», asseguren.