ERC

Dos consellers tanquen la llista electoral de Maragall per a les municipals de Barcelona

L’alcaldable ha qualificat d’«honor» que puguin formar part de la seva candidatura

Dos consellers tanquen la llista electoral de Maragall per a les municipals de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els consellers de la Generalitat Carles Campuzano (Drets Socials) i Tània Verge (Igualtat i Feminismes) tancaran simbòlicament la llista de l’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, als llocs número 40 i 41 de la candidatura republicana.

En un videocomunicat a través de xarxes socials, Maragall ha qualificat d’«honor» que els dos consellers puguin formar part de la seva candidatura, ja que aporten «ambició, responsabilitat i capacitat de projecció, la que Barcelona i Catalunya necessiten».

En reiterades ocasions, Maragall ha deixat clar que la seva candidatura a l’alcaldia aspira a poder «alinear» les polítiques de la Generalitat (en mans d’ERC) amb les d’un ajuntament també amb govern republicà si ell arriba a ser alcalde.

Per això, amb les incorporacions d’aquests dos membres del Govern de Pere Aragonès, el candidat d’ERC ha incidit aquest dimecres en la «potència immensa» que pot tenir el fet de «poder ajuntar el projecte i l’ambició de Barcelona amb la capacitat i el compromís del Govern de la Generalitat».

De Campuzano, Maragall ha destacat el seu «concepte modern, efectiu i tangible dels drets socials i el benestar col·lectiu», uns elogis que també ha dedicat a Verge: «És impossible comptar amb una imatge millor del que vol dir feminisme, igualtat i drets per a tothom, per a dones i homes».

«El més important d’aquest acompanyament són les persones, no els càrrecs. I són persones, en tots dos casos, amb qualitat i excel·lència més que demostrada», ha assenyalat Maragall, que ha avisat: «Anem a totes».

El conseller Campuzano (un dels fitxatges independents d’Aragonès per al Govern català la tardor passada, procedent del PDCat i de les extintes CDC i CiU) ha considerat que la candidatura de Maragall «reforça el canvi de cicle polític que Catalunya necessita».

Notícies relacionades

Per Campuzano, Maragall representa «els ideals de fer de Barcelona una ciutat justa, amb enormes reptes socials, una cosa que només es podrà aconseguir amb aliances entre l’Administració i la societat civil organitzada».

La consellera Verge, per la seva banda, ha remarcat l’«experiència, honestedat, empatia i visió de projecte de ciutat més inclusiva, amb més justícia social, més feminista i amb més qualitat de vida per a tothom» de la candidatura de Maragall, i ha expressat l’«honor» de formar part d’una llista «amb capacitat de transformar la ciutat i el país».