Entrada a la ciutat

El túnel de la plaça Espanya de Barcelona queda tallat al trànsit durant tota la Setmana Santa

L’afectació comença aquest dissabte i és conseqüència de les obres de connexió de les línies del Vallès i Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat

El túnel de la plaça Espanya de Barcelona queda tallat al trànsit durant tota la Setmana Santa

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El túnel de la plaça d’Espanya de Barcelona ha quedat tallat al trànsit viari aquest dissabte i durant els pròxims 10 dies. Les afectacions es produeixen entre els carrers Mèxic i Llançà com a conseqüència de les obres de connexió de les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) del Vallès i Llobregat-Anoia.

La mesura s’ha programat per aquestes dates per coincidir amb la disminució de mobilitat que es registra a la capital catalana per les festes de Setmana Santa, va explicar el Departament de Territori de la Generalitat en un comunicat.

Retencions visibles

No obstant, això no ha evitat les retencions des de primera hora del matí d’entrada a la ciutat: l’accés a la plaça per la superfície a través de la Gran Via té tres carrils, dels quals dos estan destinats als vehicles privats i l’altre a busos i taxis. Aquests dos carrils assumeixen des d’avui i fins al 10 d’abril el trànsit dels tres carrils del túnel.

L’Ajuntament de Barcelona recomana directament evitar aquesta artèria principal com a via d’entrada. A més, per evitar més afectacions al trànsit ha aplicat restriccions a Gran Via a partir de la plaça Cerdà. En concret, només és possible travessar la plaça a través de la via lateral.

Alternatives per evitar retencions

Notícies relacionades

La Guàrdia Urbana de Barcelona recomana, com a alternativa, utilitzar les rondes abans d’arribar a la plaça de Cerdà. En el cas d’arribar a aquesta plaça, la policia assegura que el millor és desviar-se cap a la ronda del Mig o anar a buscar el passeig de la Zona Franca per accedir a la ronda Litoral.

A més de l’afectació al túnel viari de plaça Espanya, les obres d’enllaç de les dues línies de FGC han portat a ocupar alguns carrils de circulació de vehicles a la futura estació d’Hospital Clínic i la nova estació de Gràcia.