Després de la Copa Amèrica

Els Mossos obriran una nova comissaria dins del Port de Barcelona

La Generalitat i el port han firmat un acord de col·laboració per instal·lar-hi el nou equipament

Els Mossos obriran una nova comissaria dins del Port de Barcelona

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra obriran una nova comissaria dins del Port de Barcelona en els pròxims anys, una vegada acabi la Copa Amèrica que es disputarà des de l’agost fins a l’octubre del 2024.

Ho ha explicat en declaracions als mitjans aquest dijous el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, juntament amb el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, després de firmar un acord de col·laboració per a l’adequació d’aquesta nova comissaria.

«És rellevant perquè és una comissaria que assumirà les funcions del port, però també les de la ciutat. És una comissaria que serà complementària a la comissaria de Ciutat Vella», ha explicat Elena.

Així mateix, ha detallat que s’enviaran els requeriments que des dels Mossos d’Esquadra «es necessiten per tirar endavant l’equipament, i es buscarà, per part del port, quin és l’espai més idoni per donar-hi compliment».

Elena ha assegurat que, posteriorment, s’adaptarà l’equipament –que tindrà unitats de seguretat ciutadana i una oficina d’atenció ciutadana juntament amb la policia portuària– i s’incorporarà el personal, tot i que no ha detallat el nombre d’efectius que treballaran a la nova comissaria.

Per la seva banda, Salvadó ha explicat que el Port de Barcelona ha identificat espais que poden donar respostes als requeriments dels Mossos per al nou equipament, i que aquests espais actualment estan en concessió, però «els terminis de les concessions acaben a finals del 2024».

Notícies relacionades

«Necessitem posar fil a l’agulla per identificar i concretar quin perfil de comissaria i quines característiques ha de tenir per poder reservar l’equipament per quan finalitzi la concessió», ha afegit.

Així mateix, Salvadó ha assegurat que amb aquesta nova comissaria «es reforça la seguretat al Port Vell i als voltants de la ciutat».