Càlcul estadístic

Els atropellaments a menors en entorns escolars baixen un 40% els últims anys

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha elaborat un estudi sobre els sinistres des de l’aplicació de l’estratègia ‘Camí escolar, espai amic’

Els atropellaments a menors en entorns escolars baixen un 40% els últims anys

DGT

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un estudi de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) estima que els atropellaments a menors en entorns escolars han baixat un 40% els últims anys, informa l’Ajuntament de Barcelona aquest dijous en un comunicat.

 Amb aquest estudi, l’ASPB ha analitzat el moment previ i posterior a l’aplicació de l’estratègia ‘Camí escolar, espai amic’ amb dades geocodificades del 2002 i el 2019, amb les quals s’ha fet un càlcul estadístic.

Els resultats del document també indiquen que les col·lisions de trànsit amb ferits de 0 a 16 anys s’han reduït un 41%, i un 43% en aquelles en què els menors lesionats eren vianants.

Notícies relacionades

La mesura ha evitat anualment 16 col·lisions amb nens i joves ferits, 12 de les quals amb vianants ferits, i es conclou que, si la intervenció s’hagués ampliat a tots els centres educatius de la ciutat, s’evitarien cada any 97 col·lisions amb menors, de les quals 75 amb vianants.

Amb l’estratègia ‘Camí escolar, espai amic’, l’ajuntament vol facilitar que els nens facin a peu el camí d’anada i de tornada de l’escola, incloent-hi canvis en l’entorn escolar per fer-lo «més segur i amable».