Retingut

Alliberat un ‘esclau’ que treballava per a una cuina clandestina en un soterrani de Barcelona

La víctima havia de treballar més de 15 hores diàries sense cap remuneració i en condicions insalubres

Alliberat un ‘esclau’ que treballava per a una cuina clandestina en un soterrani de Barcelona

Guardia Urbana de Barcelona / Policía Nacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut dos homes pakistanesos per explotar laboralment un compatriota, que feien treballar més de 15 hores diàries sense percebre cap remuneració en una cuina clandestina de la ciutat, en la qual a més havia de viure.

Segons ha informat aquest dimarts la Policia Nacional, els dos arrestats estan acusats d’un delicte de tràfic d’éssers humans per explotar la víctima en aquesta cuina clandestina ubicada en un soterrani que no complia cap mesura higienicosanitària, mancada a més de llum natural, de ventilació, plena d’humitats i amb un estat precari d’instal·lació elèctrica.

Amb la promesa d’una feina, els detinguts oferien als seus compatriotes treballar en aquesta cuina clandestina durant 12 hores al dia per un sou de 33 euros/dia, i incloent-hi allotjament i menjar. Tot i això, a l’hora de la veritat, en aquesta «cuina-soterrani» els arrestats obligaven les seves víctimes a treballar jornades de més de 15 hores que arribaven fins i tot a les 18 hores al dia, elaborant menjar per després repartir-lo a domicili o a locals de venda d’alimentació, sense cap tipus de remuneració.

A més, les víctimes eren tancades al soterrani amb clau, sense poder sortir al carrer, les obligaven a entregar el passaport i el mòbil i les amenaçaven, ja que moltes d’elles estaven en situació irregular al nostre país.

Investigació

La investigació policial es va iniciar a principis del desembre passat, quan una persona va poder alertar la Guàrdia Urbana que estava tancada en un soterrani treballant en condicions precàries, cuinant dia i nit i que, a més, l’obligaven a viure al mateix lloc, en condicions insalubres.

A finals d’aquell mes, i amb el suport de la Inspecció de Treball de Catalunya, es van practicar dues entrades a dues de les fruiteries que regentava el principal detingut, així com al soterrani on van passar els fets denunciats.

Notícies relacionades

Durant el dispositiu policial, els agents van arrestar el principal responsable de la cuina clandestina per un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral, i es van identificar cinc persones més, unes de les quals estava en situació irregular a Espanya.

Posteriorment, fruit de la investigació policial, va ser detingut un segon home a finals de gener, acusat del mateix delicte.