Del 22 al 25 de març

Les jornades ‘Superilla Barcelona’ acolliran ciutats com París, Londres i Berlín

L’ajuntament convidarà urbs que també estan implementant «polítiques d’espai públic innovadores i transformadores»

Les jornades ‘Superilla Barcelona’ acolliran ciutats com París, Londres i Berlín

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les jornades internacionals ‘Superilla Barcelona’ se celebraran del 22 al 25 de març a la capital catalana i reuniran «grans ciutats europees» com París, Londres, Berlín, Copenhaguen, Milà, Viena, Brussel·les, Amsterdam, València, Vitòria-Gasteiz i Ljubljana, entre d’altres.

Es tracta de ciutats convidades «que estan implementant polítiques d’espai públic innovadores i transformadores urbanes similars a les de la capital catalana», ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest diumenge.

L’objectiu és enfortir els llaços, compartir aprenentatges i aconseguir compromisos per avançar conjuntament cap a unes ciutats més saludables que posin els veïns i veïnes en el centre de les prioritats.

Durant les jornades es faran conferències, taules rodones, visites a espais com els eixos verds de l’Eixample i la firma d’un manifest conjunt a favor d’un espai públic més verd i pacificat.

Notícies relacionades

Les jornades s’inauguraran amb una conferència impartida per l’excomissionada del departament de Transport de la ciutat de Nova York Janette Sadik-Khan, «figura mundial en l’àmbit de l’urbanisme i del transport».

La iniciativa sorgeix arran de la xarxa de ciutats conformada pel projecte europeu ‘Tune Our Block’, està finançat per la Unió Europea i pren el concepte ‘superilles’ desenvolupat a Barcelona com a exemple d’estratègia política i de planificació per a la transició urbana cap a la sostenibilitat i la descarbonització de les ciutats.