Deu espectacles gratuïts per gaudir de Dansa Metropolitana

Deu espectacles gratuïts per gaudir de Dansa Metropolitana
5
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Dansa Metropolitana amplia la seva oferta d’espectacles gratuïts en aquesta edició i, més enllà d’espectacles a carrers, places i centres cívics de 12 municipis de l’àrea de Barcelona, vincula diverses propostes a edificis arquitectònics singulars. La mostra que es fa del 9 al 26 de març, inclou el projecte Liminar. A través d’aquest projecte recupera espais que són testimoni d’una època i que cobren nova vida gràcies a les accions i els espectacles de diferents coreògrafs. Aquí teniu una selecció d’algunes de les propostes més interessants per disfrutar al màxim i connectar amb una altra manera de veure el món a través de la dansa.

Algunes el públic les trobarà on menys s’ho espera. Els coneguts Bordas Bros explicaran les diferències entre el Popping, el Locking i el B-Boying en una proposta dinàmica junt amb Boggie Tunes i Happy Dancers a l’estació de metro de la línia 9 a Zona Universitària Sud, el 23 de març, i es recuperarà una idea de la primera edició d’una mostra que cada any atrapa més adeptes.

‘Projecte SENA!’, de Delrevés


Espectacle modern de dansa vertical que desafia la gravetat i crea imatges màgiques amb dansa contemporània, projeccions i una imaginació desbordant. Està protagonitzat per herois amb superpoders capaços de plantar cara al sexisme, la precarietat laboral i la por d’envellir. Herois amb les seves debilitats i inseguretats disposats a superar-les amb ironia i humor.


Institut del Teatre. Barcelona. Dijous 9 de març. 19.00 hores.

Plaça de l’Església. Granollers. Dissabte 25 de març. 20.30 hores.

‘Hipstory’, de Brodas Bros

Algunes actuacions el públic les trobarà on menys s’ho espera. Els coneguts Bordas Bros, per exemple, baixaran al metro per explicar l’evolució i les diferències entre el Popping, el Locking i el B-Boying en una proposta dinàmica junt amb Boggie Tunes, que presentaran ‘Nuestro show’, i l’energia de Happy Dancers.


Metro Zona Universitària L9 Sud. Barcelona. Dijous 23. 18.00 hores.

‘WILD’, de Motionhouse

El circ i la dansa s’uneixen en aquest espectacle de força, gràcia i altura. Explora la part salvatge de l’ésser humà d’una manera divertida, original i sorprenent amb els magnífics intèrprets de la companyia anglesa/gal·lesa. Una proposta per a totes les edats que ha encantat els espectadors allà on ha anat. La relació amb el nostre entorn natural i l’instint humà per adaptar-se a tota mena de terrenys i circumstàncies ressalten en aquesta peça, que requereix gran habilitat i agilitat.


Rambla de la Marina. L’Hospitalet. Divendres 10. 18.00 hores.

Antiga Fàbrica Mercedes. Barcelona. Dissabte 11 de març. 12.00 hores.

Davant la masia Can Maragall. Cornellà. Dissabte 18. 12.00 hores.

Parc de Catalunya (plaça d’Argub). Sabadell. Diumenge 19 de març. 12.00 hores.

‘Pan y rosas’, de Tina Martí

Aquesta peça empodera les dones, surt en la seva defensa amb aquesta coreografia que fusiona flamenc, dansa urbana i contemporània. L’objectiu de les set intèrprets és que totes les persones que miren a les dones però no les veuen deixin d’ignorar-les. Una coreografia reivindicativa, suggerent i poderosa. La frase «El que vol una dona treballadora és el dret a viure, no simplement a existir», de la sufragista Rose Schneiderman, inspira aquesta creació.


Antiga Fàbrica CACI. Badalona. Dissabte 11. 12.00 hores.

Centri Cívic Teixonera. Badalona. Diumenge 19. 12.00 hores.

Seu d’Ègara. Terrassa. Dissabte 25. 12.00 hores.

‘Otempodiz’, d’Ertza

«Vosaltres teniu rellotges; nosaltres, el temps», diuen els africans. La cultura d’aquest continent i la d’Occident es contraposen en aquesta peça, que mostra dues concepcions diferents de la vida, del món, del temps... Dues visions reflectides en un dinàmic duo fruit d’un intercanvi entre creadors d’Euskadi i de Moçambic. La coreografia i la direcció són d’Asier Zabaleta, i els ballarins són Fenias Nhumaio i Deissane Machava, que va conèixer a Maputo en un taller de dansa urbana. Una obra per acostar mons i visions. 


Antiga Fàbrica Mercedes. Barcelona. Dissabte 11. 12.00 hores.

Centri Cívic Fort Pienc. Barcelona. Dissabte 18. 12.00 hores.

Parc Ramon Barnils. Sant Cugat. 18 de març. 18.00 hores.

Molí d’en Ribé. Santa Coloma. Diumenge 19. 12.00 hores.

Rambla Verge de la Mercè. Espluges. Diumenge 26 de març. 12.00 hores.

‘Habitació 444: AQUÍ’, de Lorena Nogal

Lorena Nogal i l’Hotel Col·lectiu Escènic –format per ballarins graduats el 2005 a l’Institut del Teatre– contraposen el món orgànic i vegetal a les parets inanimades però amb molta història de diferents edificis. La ballarina que va formar part d’IT Dansa i col·labora amb La Veronal estrena una creació en què juga amb diferents textures i explora nous territoris a partir de la relació amb un espai no dissenyat per a la dansa contemporània però que hi acaba entrant en sintonia.


Espai Baronda. Esplugues. Dissabte 11 de març. 12.00 hores.

Roca Umbert (La Tèrmica). Granollers. Diumenge 26 de març. 12.00 hores.

‘Roda’, de Marea Dansa

La dansa tradicional valenciana és revisitada per cinc intèrprets des d’una òptica contemporània en què es connecten passat i present. Trenat amb delicadesa i senzills elements com l’aigua i el fang, aquest lluminós espectacle s’estructura a través del gir, de la roda de la vida en què s’uneixen les dones a la recerca de força i serenitat. De vegades, és el d’impuls per seguir endavant; d’altres, pura celebració.


Centre d’Art Tecla Sala. L’Hospitalet. Dissabte 11. 12.00 hores.

Masia Freixa. Terrassa. Diumenge 12. 12.00 hores.

‘Hem de parlar’, de Vero Cendoya

L’adolescència centra aquest espectacle de la polifacètica coreògrafa que aprofita la seva experiència amb persones amb diversitat funcional per fer encara més palpable la tensió, les pors i els conflictes que apareixen en una família quan el seu fill entra en aquesta fase. Dos intèrprets professionals i un amb síndrome de Down protagonitzen aquesta obra de dansa-teatre que reflecteix el moment en què un fill especial reclama el seu propi espai.


Centri Cívic Zona Nord. Dissabte 11. 19.00 hores

CoraSon, diversos artistes



Un conjunt d’acordions, percussionistes i cantants, junt amb improvisacions de coreògrafs i ballarins com Alicia Pérez Cabrero, Bebeto Cidra, Jordi Cortés, Cecilia Colacrai, Junyi Sun i Lila Ribera, prendran l’antiga seu d’una editorial barcelonina per transformar-la a través de l’emoció, la música i la dansa. L’arquitectura i el cos ressonaran d’una manera diferent en aquest edifici, premi Fad d’arquitectura, ubicat a l’interior d’una illa de l’Eixample.


Antiga Editorial Gustavo Gili. Barcelona. Diumenge 26. 12.00 hores.

Territori Dansa, 14 propostes en un dia

Dansa Metropolitana oferirà activitats l’últim dia a diferents municipis, però l’Hospitalet concentra 14 propostes diferents. Obrirà la jornada ‘Landscapes, els paisatgistes’ de Ca la Vidala al Jardí de Can Sumarro i l’acomiadarà al mateix lloc una batalla de street dance. ‘Sirenes’, divertida proposta de Mar Gómez; ‘Doble tap’ de Matteo Nicolai, que combina tap dance i ritmes electrònics, i ‘Los perros’, un duo molt animal amb Led Silhouette i Marcos Morau, destaquen en el cartell.


Plaça del Poliesportiu del Centre i voltants. L’Hospitalet. De les 11.00 a les 19.00 hores.