Trasllat provisional

El Mercat de l’Estrella estarà dos anys a la zona del llac dels Jardins del Baix Guinardó

El govern de Colau rectifica i torna al plantejament inicial tot i que mou uns metres l’emplaçament de la instal·lació

El Mercat de l’Estrella estarà dos anys a la zona del llac dels Jardins del Baix Guinardó

Ayuntamiento de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de mesos d’incertesa i ressentiment davant la proximitat de les eleccions municipals, una cita que sol aturar en el temps els projectes pendents, els paradistes del Mercat de l’Estrella han conegut finalment quin serà el seu destí provisional mentre la seu de la instal·lació, al carrer de Pi Margall, és remodelada.

El consistori els ha comunicat aquest dilluns quina és la seva decisió final, que és la de situar la carpa provisional a què es recorre en aquests casos en els Jardins del Baix Guinardó, a la zona en la qual es trobi el llac. La decisió suposa rectificar i tornar al pla inicial, que l’alcaldessa, Ada Colau, va paralitzar, si bé la carpa serà a uns metres d’on havia de situar-se mesos enrere.

La decisió ha sigut comunicada per la tinenta d’alcalde Urbanisme, Janet Sanz, als paradistes, en una reunió que s’ha celebrat a la seu de Pi i Margall. Els venedors van reclamar la setmana passada per carta una reunió amb l’alcaldessa per conèixer el seu futur.

Protesta veïnal

L’ajuntament va anunciar temps enrere que la carpa provisional del mercat estaria en els Jardins del Baix Guinardó, al costat del llac. Va ser una decisió presa després de l’anàlisi de l’àrea de Mercats, que dirigeix la regidora del PSC Montserrat Ballarín, i del districte d’Horta-Guinardó, encapçalat per la també socialista Rosa Alarcón. No es va trobar un espai alternatiu al dels jardins, que va generar una protesta veïnal considerable.

Notícies relacionades

En una decisió que va suposar una desautorització de Ballarín i Alarcón, Colau va anunciar el novembre passat que la decisió quedava revocada i va assegurar que es buscaria un nou emplaçament per al mercat. Es va especular que pogués situar-se a la zona de jocs infantils dels mateixos jardins, però no es descartava que acabés a Alfons X, davant del districte d’Horta, una zona de la qual els paradistes no volien ni sentir parlar, per la falta d’atractiu comercial.

Reunió veïnal

Tot just s’ha comunicat la decisió als paradistes aquesta ja era coneguda pels veïns, que han encapçalat el rebuig del trasllat del mercat als jardins, i que prepararan una reunió per a aquesta mateixa tarda. Perquè és de preveure que no rebran de bon grat un trasllat que ja s’havia donat per descartat.