Urbanisme

Barcelona tindrà un nou carrer després de la transformació de les casernes de Sant Andreu

La via serà entre el passeig de Torras i Bages i el carrer Gran de Sant Andreu

Barcelona tindrà un nou carrer després de la transformació de les casernes de Sant Andreu

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha avançat en la transformació de les antigues casernes del barri de Sant Andreu amb la creació d’un nou carrer entre el passeig de Torras i Bages i el carrer Gran de Sant Andreu, que tindrà el nom d’Antonio Santiburcio, sindicalista i polític català; i també amb la reurbanització d’un terreny erm amb parterres florals i sauló, segons ha explicat el consistori en un comunicat aquest diumenge.

En la transformació urbanística dels dos solars ubicats a les antigues casernes, que era un compromís municipal des del 2006, el consistori hi ha invertit des del 2015 prop de 50 milions d’euros en diverses promocions de vivenda pública que tindran 505 pisos, l’Espai Jove Jaume Oller, una futura escola bressol municipal, àrees de joc infantils i la rambla Marta Mata.

L’actuació en curs, coordinada per l’Institut Municipal d’Urbanisme, compta amb un pressupost d’execució d’1,2 milions d’euros i té una previsió d’execució de cinc mesos, de manera que acabarà a finals d’estiu.

El projecte dona continuïtat als tres que ja han sigut executats: el passeig de Santa Coloma pel costat nord, les instal·lacions a l’oest del passeig de Torras i Bages i la nova zona verda.

Notícies relacionades

El nou carrer, dedicat a Antonio Santiburcio –que va morir el 2001, quan era segon tinent d’alcaldia de Barcelona en el govern municipal de Joan Clos–, se situarà entre el passeig de Torras i Bages i Gran de Sant Andreu, tindrà 12,5 metres d’amplada i s’ajustarà a la zona verda i de jocs de la part construïda fa tres anys.

El segon àmbit de reforma són els 1.328 metres quadrats de terreny erm situat al costat d’un edifici de vivendes de l’Institut Municipal de la Vivenda i Rehabilitació de Barcelona.