Ja es va activar el 23 de gener

Mobilitzades dues llevaneus a Barcelona davant el risc de neu en els pròxims dies

L’AMB prepara el dispositiu per netejar les rondes davant la previsió que les temperatures caiguin a la capital i el seu entorn

  • Temps a Barcelona i Catalunya: última hora de la pluja, vent, neu i estat de les carreteres, en directe

Mobilitzades dues llevaneus a Barcelona davant el risc de neu en els pròxims dies

AMB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha mobilitzat dues llevaneus per netejar les rondes de Barcelona en cas que nevi a la capital i el seu entorn tant dilluns com dimarts. Arran de l’alerta activada per risc de nevada que pot deixar gruixos de més de dos centímetres en cotes baixes, la institució té preparats dos vehicles. Són un model pesant i un altre de lleuger que, a més de retirar la neu, llançaran sal per netejar les vies que envolten Barcelona si fos necessari. L’operatiu es posarà en marxa «immediatament que comenci a nevar o amb temperatures inferiors als tres graus centígrads i elevada humitat», ha informat la institució.

L’AMB ja va organitzar un dispositiu similar el 23 de gener passat, davant la previsió de neu i una caiguda de temperatures que podia posar en risc els vehicles de patinar sobre el paviment. L’ens recalca que el dispositiu està llest «per mobilitzar-se en qualsevol moment i netejar la calçada en aquestes vies de circumval·lació». Ha recordat que les rondes «són vitals per garantir una bona mobilitat a l’àrea metropolitana».

Notícies relacionades

Els dos vehicles de l’AMB estan dotats amb una pala llevaneu acoblada i un escampador de sal. El director del contracte de manteniment de les rondes de l’AMB, Francisco Javier Navarro, explica que «la pala llevaneu s’utilitza per retirar la neu de la calçada, mentre que l’escampador de sal serveix per prevenir que es formin plaques de gel quan la temperatura baixa dels tres graus centígrads i la humitat és molt elevada».

És la segona vegada que l’AMB recorre a l’operatiu el 2023, després que es posés en marxa també el 23 de gener, quan van caure alguns flocs de neu a la ronda de Dalt. L’organisme metropolità explica que el protocol de viabilitat hivernal s’activa cada vegada menys. «Anys enrere s’activava dues vegades a l’any de mitjana, mentre que últimament és una mica més esporàdic», assegura.