Arqueologia

Trobat un segon esquelet a les obres de la Via Laietana de Barcelona

Fa nou dies van sortir a la llum altres restes humanes del segle V a la plaça Antoni Maura

Trobat un segon esquelet a les obres de la Via Laietana de Barcelona

Joan Garriga (Atics)

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les obres de la Via Laietana de Barcelona han tornat a treure a la llum unes noves restes arqueològiques. Nou dies després de la troballa d’una tomba amb un esquelet del segle V, aquest dijous han trobat els ossos corresponents a les cames i peus d’una altra persona. Segons ha avançat Betevé, aquestes segones restes han sigut localitzades al mateix punt que les anteriors, a la plaça d’Antoni Maura.

Notícies relacionades

Arran de l’anterior descobriment, el Servei d’Arqueologia de Barcelona va explicar que en aquesta zona concreta podria haver estat situat l’antic camí del Pont de la Parra, del qual no s’ha conservat cap element. Així mateix, remarca el fet que les restes humanes trobades el 14 de febrer hagin perdurat en el temps «malgrat l’obertura de la Via Laietana, la construcció d’edificis amb soterranis, el metro i un aparcament».

El nou esquelet ja ha sigut retirat i traslladat al Laboratori d’Antropologia del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Sobre el que van trobar fa nou dies, després de la seva anàlisi els experts han observat que es tracta d’una tomba que data aproximadament del segle V. «És una fossa simple en la qual hi ha enterrat un individu masculí adult d’entre 35 i 60 anys en posició de decúbit supí». «S’ha pogut observar que tenia una càries. Presentava les extremitats inferiors seccionades a l’altura de la tíbia i l’extremitat superior dreta amb el cúbit i el radi també seccionats. El braç esquerre es trobava en semiflexió», detallen al seu informe, que afegeix: «L’únic aixovar que se li ha pogut trobar han sigut diversos fragments de vidre que, a falta d’un estudi detallat dels materials, es creu que podrien correspondre a algun ungüentari».