Eleccions municipals

Sirera s’ofereix, amb matisos, a negociar amb Trias i Collboni a Barcelona

El candidat defineix el socialista com a «corresponsable» dels problemes que veu a la ciutat i diu que l’etapa de l’exalcalde «no va ser exemple de res»

Sirera s’ofereix, amb matisos, a negociar amb Trias i Collboni a Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha afirmat aquest dimecres que l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, és «corresponsable» de la situació de la capital catalana a l’haver governat «des de fa 8 anys» amb els Comuns de l’alcaldessa Ada Colau. «Veig difícil que qui ha format part del problema sigui ara la solució de la ciutat», ha assegurat al Parlament. Sirera ha comparegut amb la diputada del PP Lorena Roldán, en la qual han explicat les esmenes dels populars als pressupostos de la Generalitat per al 2023.

No obstant, Sirera ha indicat que està disposat a parlar amb Collboni «si fa un examen de consciència». Al seu torn, ha avisat que no comptin amb el PP «per fer el que s’ha fet en els últims vuit anys».

De la mateixa manera, ha afirmat que està disposat a parlar amb el candidat de Junts, Xavier Trias, sobre «quines polítiques» es poden fer a la ciutat. Tot i així, també ha comentat que, en la seva etapa com a alcalde, Trias «no va ser exemple de res». I també ha advertit que no comptin amb els populars «per posar la ciutat al servei de l’independentisme». «Aquesta és la nostra línia vermella», ha indicat.

Més Mossos d’Esquadra

Notícies relacionades

Entre les esmenes que el PP ha presentat als pressupostos de la Generalitat n’hi ha una en la qual reclamen més agents dels Mossos d’Esquadra per a la ciutat de Barcelona. Els populars calculen que fan falta uns 3.000 agents més.

A més, el PP també planteja un pla de rescat a persones sense llar dotada amb 1,7 milions d’euros, més recursos per eliminar els barracons escolars de la capital catalana i finançar el cobriment total de la Ronda de Dalt.