Encreuament de crítiques

Maragall respon a la carta de Colau a Aragonès sobre la climatització de les escoles de Barcelona

El cap de files d’ERC a l’ajuntament acusa l’alcaldessa de mirar d’amagar «la seva inacció» i l’insta a col·locar plaques solars en tots els centres educatius

Maragall respon a la carta de Colau a Aragonès sobre la climatització de les escoles de Barcelona

Sílvia Jardí / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ada Colau va explicar aquest dimecres que 24 hores abans havia enviat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la qual l’instava a invertir recursos per cofinançar la climatització dels centres educatius de Barcelona. Un dia després, l’alcaldessa ha rebut la resposta, però no d’Aragonès, sinó del cap de files d’ERC al consistori i alcaldable del partit, Ernest Maragall.

Colau va explicar que en les seves visites a aquests centres ha constatat la preocupació del personal docent per la calor i el fred extensos que pateixen per èpoques, i que ella vincula amb el canvi climàtic. L’alcaldessa reclama en la missiva que el Govern català demani fons europeus per emprendre les reformes necessàries a les instal·lacions.

La resposta

ERC ha anunciat aquest dijous que Maragall li ha enviat una rèplica a Colau en què indica que el que ella demana ja està en curs: «Li voldria recordar que el 30 de novembre del 2022 la Generalitat va anunciar una inversió de 15 milions d’euros a Barcelona, provinents dels fons Next Generation, per millorar l’eficiència energètica a través de millores en l’aïllament i la calefacció dels edificis».

El republicà afegeix un capó dialèctic: «Per tant, la reclamació que inclou la carta dirigida al president de la Generalitat ja està en marxa i només respon a un moviment comunicatiu per amagar la inacció del govern municipal en aquest sentit. Li demano de nou, com ERC ha reclamat durant aquests quatre anys (de mandat) per activa i per passiva, que l’ajuntament instal·li plaques solars a totes les escoles de la ciutat».

Barcelona Energia

Notícies relacionades

Maragall sosté a la carta que en aquests moments només 32 de les 341 escoles de Barcelona disposen de plaques, i adverteix que generalitzar aquests casos «permetria un canvi de model energètic a tota la ciutat per arribar a un cost zero en la generació d’energia». A més, li recorda a Colau que el consistori no va acudir als Fons Next Generation per a la rehabilitació de centres educatius.

També recorda que el consistori ha anunciat que Barcelona Energia, empresa municipal, serà la proveïdora dels 341 centres, però denuncia que això no servirà per resoldre la climatització pendent i afegeix que el preu no és inferior al de les comercialitzadores del sector privat