Les relacions internacionals del consistori

Maragall anomena Collboni «Jaume II el Provocador» per visitar una sinagoga en plena polèmica per Israel

La polèmica oberta per Colau al trencar temporalment relacions amb el país genera un dard del republicà al socialista

Maragall anomena Collboni «Jaume II el Provocador» per visitar una sinagoga en plena polèmica per Israel
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La interrupció temporal de relacions de Barcelona amb Israel dictada per l’alcaldessa, Ada Colau, ha generat reaccions de tota mena i també picabaralles entre alguns dels partits amb representació en el plenari municipal.

L’últim atac l’ha protagonitzat el president del grup d’ERC, Ernest Maragall, en un tuit en el qual ha comentat la visita que el fins fa uns dies cap de files del PSC, i avui alcaldable en precampanya, Jaume Collboni, ha fet a una sinagoga de Barcelona, un gest que deixa clara la seva posició sobre la decisió que va prendre Colau.

Comentant la foto que el socialista ha penjat a Instagram, el republicà li ha enviat un dard a Twitter: «Jaume II el Provocador afegint llenya al foc en un debat que demana sensibilitat i defensa dels drets humans vulnerats», ha comentat Maragall, i ha afegit: «Hem de fer exactament el contrari: exercir lideratge i influència des de Barcelona per aconseguir resultats tangibles treballant com a ciutats i societat civil».

Comissió municipal

Notícies relacionades

Aquest últim capítol es produeix el dia en què la Comissió municipal de Presidència ha rebutjat la ruptura provisional com a gest contra l’ocupació de Palestina, inclosa la suspensió de l’agermanament amb Tel Aviv, i d'aquesta manera ha deixat sols els Comuns en la posició que va defensar l’alcaldessa.

Els vots en contra de socialistes, Junts, Cs, PP i Valents han sumat majoria per rebutjar la proposta ciutadana que advoca per deixar sense efecte l’entesa simbòlica amb la segona ciutat més poblada d’Israel, recolzada per 4.135 firmes. ERC s’ha abstingut. Els republicans han manifestat que comparteixen que Israel subjuga el poble palestí, si bé ha censurat que Colau optés per refredar els contactes amb les institucions israelianes sense sotmetre-ho al parer dels partits.