Front judicial

Ada Colau haurà d'anar a declarar com a imputada al març per la querella del Fons Vauras

L’alcaldessa i els regidors de Vivenda, Lucía Martín, i de Sants, Marc Serra, són citats pel jutge per la demanda de l’empresa propietària del Bloc Llavors

Ada Colau haurà d'anar a declarar com a imputada al març per la querella del Fons Vauras
2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau haurà d'anar a declarar com a imputada per coaccions i prevaricació el 13 de març, quan faltaran una mica més de dos mesos per a les eleccions municipals, arran de la querella que va presentar contra ella i els regidors de Vivenda, Lucía Martín, i del districte de Sants, Marc Serra, el Fons Vauras, propietari des del 2019 del Bloc Llavors, situat al Poble-sec, que es va convertir en un símbol de la lluita per l'accés a la vivenda.

L'alcaldessa ha comparegut anunciant que l'Audiència de Barcelona l'ha citat a ella, a Martín i a Serra i a una funcionària de l'ajuntament els dies 10 i 13 de març. Els regidors i la funcionària hi aniran el dia 10. Colau ha donat per fet que el cas no anirà més enllà i ha recordat que ella i el seu equip han rebut un gran nombre de querelles que després no han tingut recorregut i han acabat arxivades.

La querella va ser presentada després que l’ajuntament sancionés l’empresa per no oferir un reallotjament a persones que vivien al Bloc Llavors quan van ser desnonades. Persones, ha precisat, que havien acreditat la seva vulnerabilitat social.

Del rebuig de l’admissió

La denúncia va ser inadmesa a tràmit quanva ser presentada per primera vegada, el novembre del 2020. Llavors, la jutge va considerar, per argumentar el seu rebuig, que segons la seva opinió el Fons Vauras «atribuïa delictes sense rigor ni precisió». La Fiscalia va compartir llavors que la querella no tenia base.

L’abril passat, la situació va fer un tomb. L'Audiència de Barcelona va admetre a tràmit la querella i va ordenar que se cités a declarar com a imputats l'alcaldessa i els regidors. Faltava concretar les dates de la declaració.

Aquest canvi va tenir lloc dos mesos després que Colau hagués d’anar a declarar per una altra ofensiva legal en contra seu, en aquest cas vinculada amb subvencions concedides a entitats considerades afins a Barcelona en Comú.

Segona declaració

Notícies relacionades

Serà, així, la segona vegada que Colau haurà d’anar a declarar per querelles presentades en contra seu. «Si ens volien espantar només aconsegueixen el contrari», ha dit l’alcaldessa, que ha informat que el consistori va conèixer ahir la citació.

«Hem confrontat privilegis d’alguns sectors econòmics de la ciutat que mai s’havien trobat amb algú que els posés límits. I això ha donat peu a una querella sense fonament».