A la Gran Via

Inaugurat un parc amb tirolines a la nova zona per als vianants de les Glòries a Barcelona

Inaugurat un parc amb tirolines a la nova zona per als vianants de les Glòries a Barcelona

Ayuntamiento de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’espai de joc amb tirolines de la zona pacificada de la Gran Via de les Corts Catalanes que connecta amb les Glòries ja està en funcionament, ha informat l’Ajuntament de Barcelona aquest dissabte. En concret, es tracta de dues tirolines, una de les quals accessible per a nens i nenes amb mobilitat reduïda. Així mateix, s’han instal·lat elements de cal·listènia per fer exercici físic i tendals amb bancs a sota per generar espais d’ombra i d’estada. Els esmentats elements s’han instal·lat de manera temporal, a l’espera del projecte definitiu per a la urbanització d’aquesta zona.

Aquesta nova zona recondicionada per a l’ús veïnal està situada en el tram de la Gran Via entre els carrers de Badajoz i la rambla del Poblenou, una zona que ha quedat per als vianants amb l’obertura dels túnels viaris de la plaça de les Glòries. «Un cop l’espai va quedar alliberat de trànsit va començar a tirar endavant una urbanització temporal per dotar-la d’usos ciutadans i omplir-la de vida», explica el consistori en un comunicat, en què afegeix que aquesta intervenció recull «les demandes sorgides en el procés participatiu fet la primavera passada per treballar tant la urbanització definitiva com els usos immediats».

Per pacificar amb rapidesa aquesta zona i convertir-la en un espai d’estada, joc i exercici a l’aire lliure, s’ha pintat temporalment l’asfalt amb colors que delimiten els nous usos. A banda dels elements que ja s’han inaugurat, l’ajuntament preveu col·locar «pròximament» uns 40 arbres, tres taules de ping-pong i tres de fut-toc que es col·locaran al costat de l’àmbit de cal·listènia.

El projecte definitiu, abans del maig

Notícies relacionades

El consistori ha informat que, mentrestant, «es continua avançant» en la redacció del projecte executiu per a la urbanització definitiva d’aquest tram de la Gran Via de les Corts Catalanes. «Es renovaran uns 30.000 metres quadrats, i en tot el recorregut, d’uns 50 metres d’amplada, el verd serà protagonista amb un gran arbrat», remarquen des del consistori, que insisteix que el compromís del Govern municipal és licitar les obres abans d’acabar aquest mandat.

Amb aquesta renovació, dels vuit carrils per al trànsit que hi havia abans de començar les obres del túnel –quatre per sentit– es passarà «a una configuració que prioritzarà la mobilitat sostenible i els desplaçaments veïnals».