Inici de festa major

Els nens de Barcelona reivindiquen el seu «dret a opinar» en el Pregó dels Infants de Santa Eulàlia

Aquesta lectura persegueix el reconeixement dels més petits com a «ciutadans de ple dret»

  • INTERACTIU | Duel de patrones: Santa Eulàlia vs la Mercè

Els nens de Barcelona reivindiquen el seu «dret a opinar» en el Pregó dels Infants de Santa Eulàlia

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres, 688 nens de tercer a sisè de primària de 21 escoles de Barcelona han reivindicat la llibertat d’expressió i el seu «dret a opinar» i a ser escoltats durant el Pregó dels Infants, en el marc de les festes de Santa Eulàlia de la capital catalana.

La lectura del Pregó dels Infants ha recuperat aquest any el format presencial a la plaça Sant Jaume: ha donat inici a aquesta festa major de Barcelona i que ha comptat amb l’alcaldessa Ada Colau i el regidor d’Infància, Joan Ramon Riera, informa l’Ajuntament en un comunicat.

«Tots tenim el dret d’escoltar i ser escoltats. Per cuidar el món, respectem les opinions», recull el pregó redactat pels nens, que han realçat que les seves idees poden contribuir a millorar el món.

Notícies relacionades

La proposta temàtica d’aquest any s’emmarca dins del recent nomenament de Barcelona com a primera Capital Europea de la Democràcia i reflexiona sobre el dret a opinar lliurement i potenciar l’escolta activa respecte a altres opinions des de la tolerància i el respecte.

El Pregó dels Infants és un programa educatiu que persegueix el foment de la promoció i la difusió dels drets dels nens i el reconeixement d’aquests com a «ciutadans de ple dret». La seva primera edició va ser el 2004 i, des d’aleshores, han participat al voltant de 10.000 alumnes.