Megafonia

Els avisos sobre mascaretes persisteixen al metro de Barcelona després d’aixecar-se’n l’obligatorietat

TMB assegura que a les andanes ja no se senten els missatges, però admet que trigaran una mica a eliminar-se de tots els trens

Els avisos sobre mascaretes persisteixen al metro de Barcelona després d’aixecar-se’n l’obligatorietat

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La mascareta va deixar de ser obligatòria al transport públic aquest dimecres, però els viatgers del metro de Barcelona encara poden sentir missatges de megafonia que en reclamen la utilització, dos dies després de la derogació estatal d’aquest requisit. Es tracta d’un error que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està reparant aquesta setmana, però que reconeix que no podrà eliminar immediatament.

Fonts de l’empresa pública asseguren que a les andanes ja s’ha resolt la incidència i teòricament aquest dijous ja no hauria de sentir-se el missatge a cap estació. No obstant, als trens encara trigarà a resoldre’s: «Cada dia se sentirà a menys trens, però encara trigarem a tenir-lo desactivat en tots», apunta un portaveu a aquest diari. El canvi no depèn del maquinista, sinó dels tècnics de TMB.

Mentre persisteix la locució de megafonia, usuaris del metro s’esplaien amb queixes i mofes a les xarxes socials. El servei d’atenció a l’usuari que TMB té a Twitter els respon un a un i els demana concretar en quin trajecte concret han sentit el missatge obsolet.

Notícies relacionades

Com va relatar aquest diari el primer dia sense mascaretes obligatòries, molts viatgers expressaven la seva alegria pel canvi. «Per fi» i «ja era hora» van ser alguns dels comentaris més repetits. Gairebé tres anys després de l’inici del confinament, el sentiment general era que el Govern espanyol ha trigat massa a prendre la decisió. Després de setmanes d’incertesa sobre la data exacta, el Consell de Ministres d’aquest dimarts va aprovar la derogació, que es va fer efectiva ja l’endemà. Tan poca antelació hauria deixat TMB sense marge de prou maniobra.

També a Madrid i València

El metro de Madrid i el de València també van emetre per error aquest dimecres les advertències caducades, com mostren les queixes virtuals d’usuaris del suburbà en aquestes ciutats.