Xavier Trias demana a Junts que es deixi de «tonteries» i no «exterioritzi» les seves discrepàncies internes

  • L’històric dirigent convergent reclama un partit «ordenat» i «fort»

2
Es llegeix en minuts
EFE

El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha reclamat a la seva formació que no «exterioritzi» les seves discrepàncies internes, ja que esventar aquest tipus de qüestions seria, sota el seu punt de vista, una «tonteria gran». «Hem d’entendre que hi ha diferents sensibilitats, diferents plantejaments, que sabem que hi són, però hem de saber comportar-nos com a gent de partit, cosa que vol dir assumir que hi ha unes diferències i ser capaços de sortir endavant», ha assegurat Trias en una entrevista amb EFE publicada aquest dissabte.

Ungit formalment com a candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Trias participa activament en actes de precampanya de la seva formació, l’últim dissabte passat a la convenció municipalista a Girona, en què va reclamar un partit «fort» que no faci «segons quines tonteries».

Ara, Trias aclareix a què s’estava referint llavors, en un diàleg amb l’alcaldable del partit a Girona, Gemma Geis: «Jugar a tirar-nos els plats pel cap és un disbarat, és una tonteria, això és el que no hem de fer», ha assegurat. A tall d’exemple, Trias recorda que a Convergència i Unió «hi havia diferents sensibilitats» i a ell sempre se l’enquadrava a l’ala socialdemòcrata, per la qual cosa ha fet una crida a «entendre» que, dins de Junts, hi ha «diferents plantejaments».

Una de les condicions que Trias va posar per tornar a ser candidat a l’alcaldia era que hi hagués «ordre» dins del partit. Ara, l’alcaldable creu que Junts «s’està ordenant» i que la cúpula és de l’opinió que ell pot ajudar-los «a ordenar-se». «Creuen que els ajudo a tirar endavant, a agafar força en el partit», ha assenyalat Trias, que no s’identifica amb els que proclamen que «no creuen en els partits» polítics. «Crec en els partits, en els partits forts i ordenats», ha subratllat.

No han de ser un «segon plat» en els pressupostos

D’altra banda, Trias creu que «hi ha motius» perquè a Junts «estiguin dolguts per la manera d’actuar del president de la Generalitat», després del pacte aconseguit amb el PSC per aprovar els pressupostos del 2023, un acord a què Pere Aragonès vol sumar Junts.

«Se li hauria d’haver acudit abans al president de la Generalitat. Si volia que els pressupostos funcionessin amb Junts, no té sentit que ens vinguin a oferir ser el segon plat», ha assegurat l’exalcalde de Barcelona.

¿Va encertar Junts sortint del Govern? «El temps ho dirà»

Notícies relacionades

L’octubre passat, quan les bases de Junts decidien si trencaven o no la coalició de Govern amb ERC, Trias va assegurar estar «estupefacte» i va arribar a afirmar que la sortida de l’Executiu seria «un escull» per a la seva candidatura.

Avui, Trias creu que la ruptura de la coalició de govern és «una decisió estratègica que el temps dirà si és encertada o no», tot i que «és difícil estar en un Govern si no es genera una confiança plena»: «Malviure és un problema», ha resolt.

Temes:

Xavier Trias