A la intempèrie

Mor una altra persona sense llar a Barcelona, la segona en un sol dia

Les dues víctimes s’han trobat en carrers de l’Eixample sense indicis de violència

Mor una altra persona sense llar a Barcelona, la segona en un sol dia

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una persona sense llar va morir dijous, el mateix dia que un altre home que dormia al ras a Barcelona. Les dues morts s’han produït a l’Eixample, informa a El Periódico la fundació especialitzada Arrels, concretament al carrer Ausiàs March. El primer cas va ser el d’un home trobat sense vida davant un poliesportiu de la Sagrada Família.

Notícies relacionades

Segons informa el portal municipal Betevé, la segona víctima tenia 42 anys i la primera, 65. Tots dos rebien visites periòdiques de l’entitat social. Els Mossos d’Esquadra no han trobat indicis de criminalitat, així que no es tractaria de morts violentes. L’autòpsia haurà de determinar en els dos casos si van morir de fred.

Aquest 2023 ja han perdut la vida 7 persones, segons indica Arrels a Betevé. Un ritme superior a l’habitual, que ja és molt alt: una mort cada sis dies a la intempèrie a la capital catalana. L’operació Fred del consistori dona empara a totes persones sense sostre que ho sol·licitin quan les temperatures baixen de zero graus, tot i que aquest gener no va donar l’abast. Quan es redueix el fred intens, l’atenció al col·lectiu torna al format habitual d’albergs de pernoctació i menjadors socials.