Al barri de Sants

Una escola gairebé centenària tanca a final de curs a Barcelona

  • L’escola Nostra Senyora del Carme, fundada el 1927, es clausurarà per la pèrdua d’alumnat que ha experimentat arran de la pandèmia

Una escola gairebé centenària tanca a final de curs a Barcelona

Silvia Cono

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’escola concertada Nostra Senyora del Carme de Barcelona, ubicada al barri de Sants, ha comunicat al Consorci d’Educació de Barcelona que tancarà el curs vinent. El centre, fundat el 1927, té una sola línia i acull actualment 185 alumnes entre educació infantil (15 a l’escola bressol i 40 a infantil) i primària (130).

Segons un comunicat del Consorci, fa temps que el centre intenta trobar solucions i donar viabilitat al projecte, però «diferents casuístiques» han portat al tancament. El Consorci –en el qual participen la Generalitat i l’ajuntament– el destaca com un «referent» al barri de Sants.

El motiu principal seria la pèrdua d’alumnat a infantil i primària, fet agreujat a partir de la pandèmia. Aquesta caiguda del nombre d’alumnes, l’oferta d’escoles públiques a la zona i la situació de les instal·lacions del centre fan «inviable» plantejar el seu pas a la xarxa pública.

Notícies relacionades

La titularitat va comunicar la decisió al Consorci d’Educació al desembre i les famílies en van ser informades aquest dimarts. Una vegada decidit, el Consorci garantirà l’escolarització de l’alumnat i ja treballa en la reubicació dels alumnes que actualment hi ha al centre, tenint en compte la disponibilitat de vacants en altres centres i la voluntat de les famílies.

Les famílies dels alumnes fins a cinquè de primària podran escollir centre abans del procés de preinscripció per garantir una plaça en un centre públic o concertat de la zona o ciutat. Per a això, es posarà en marxa un procediment extraordinari específic, previ a la preinscripció, perquè les famílies diguin les seves preferències. Al mateix centre s’habilitarà una unitat de suport per orientar-les i acompanyar-les. Els alumnes de sisè de primària hauran de participar del procés de preinscripció ordinari.