Nova mobilitat

L’ús dels punts de recàrrega de cotxes elèctrics creix a Barcelona

  • Un 68% més de conductors durant el 2022 van utilitzar els pals instal·lats per l’ajuntament

L’ús dels punts de recàrrega de cotxes elèctrics creix a Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

La xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Barcelona, Endolla Barcelona, va tancar el 2022 amb un increment de l’activitat del 60%. També va augmentar un 68% el nombre de conductors que els van fer servir.

«Aquestes xifres confirmen la tendència a l’alça», ha destacat el consistori de la capital catalana. En total, aquest servei va ajudar a evitar l’emissió directa de 7.400 tones de diòxid de carboni, el mateix volum d’emissions que generen 250 vols entre Barcelona i Madrid. El 2023, està previst instal·lar 300 nous punts de recàrrega als aparcaments de la ciutat gestionats per B:SM i arribar al miler d’espais per a cotxes i motos elèctriques distribuïts de manera homogènia per tots els barris de la ciutat.

Notícies relacionades

Per a l’ajuntament, la ubicació dels nous punts de recàrrega als aparcaments també permet minimitzar l’ocupació de l’espai públic, en què es redueix les externalitats associades a l’estacionament, i fomenta les recàrregues planificades en hores vall. «El creixement d’Endolla Barcelona demostra el lideratge que la ciutat vol exercir en l’àmbit de l’electromobilitat», destaca la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

Segons els càlculs del consistori, Endolla Barcelona és la xarxa pública més gran d’electromobilitat de l’Estat. Així, hi ha una mitjana de 7,1 punts per quilòmetre quadrat, amb un punt de recàrrega per cada 11,4 vehicles elèctrics existents i una disponibilitat mitjana del servei del 96%. «Aquestes xifres, sumades a la resta de punts d’ús públic, fan que Barcelona sigui la segona ciutat europea amb més nombre de punts de recàrrega per quilòmetre quadrat, per darrere d’Estocolm; i la quarta per nombre de punts per habitant, precedida per Estocolm, Göteborg i Oslo», apunta l’ajuntament.