Festa major d’hivern

Foguerons de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia 2023: dates i programa d’activitats

El barri barceloní s’omplirà de fogueres i espectacles relacionats amb la cultura mallorquina

Foguerons de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia 2023: dates i programa d’activitats

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana se celebra al barri de Gràcia una nova edició dels Foguerons de Sant Antoni de sa Pobla. Es tracta d’una festa mallorquina que s’ha traslladat a Barcelona, on s’organitzen diverses activitats per acostar els veïns a la cultura de l’illa balear. Malgrat ser una tradició importada, en les últimes dècades ha anat arrelant al barri i s’ha acabat convertint en la festa major d’hivern oficiosa de Gràcia.

Cada any, l’últim cap de setmana de gener l’antiga Vila de Gràcia s’omple de fogueres i espectacles protagonitzats pels xeremiers de flautes, les simbombes, els glossadors i cantaires.

Programa d’activitats

Notícies relacionades

El dia més destacat dels Foguerons de Sant Antoni a Gràcia serà el dissabte 28 de gener. Durant el dia, els ciutadans podran participar en activitats per a tota la família, com les marionetes tradicionals mallorquines a les 12.00 h en el Centre de Cultura Popular la Violeta de Gràcia (Maspons, 6). A mateixa hora també tindran lloc concerts de música tradicional mallorquina als mercats del districte (Abaceria, l’Estrella, Lesseps i Llibertat).

Per a la tarda i la nit, hi ha programades altres exhibicions que no et pots perdre. Pots consultar el programa complet aquí.

  • 19.00 h: Mostra castellera a càrrec dels Castellers de la Vila de Gràcia, a la plaça de la Vila de Gràcia

  • 20.00 h: Comença la cercavila. Sortirà de la plaça de la Vila i acabarà a la plaça de la Virreina, on s’encendrà un dels foguerons de la festa.

  • 21.15 h: Encesa de foguerons en diversos carrers i places del barri. A la plaça del Diamant, a més, hi haurà una degustació de productes mallorquins.

  • 23.00 h: Balls i cants mallorquins. Amb l’actuació dels grups Esclafit i Castanyetes i Es Jai de Sa Barraqueta a la plaça de la Virreina.