Eleccions municipals

Maragall presenta el Consell Barcelona, un grup d’assessors de l’alcaldable d’ERC

  • Josep Caminal, Joan Queralt, Joan Ignasi Elena, Raül Romeva i les regidores Elisenda Alamany i Gemma Sendra figuren en el grup

Maragall presenta el Consell Barcelona, un grup d’assessors de l’alcaldable d’ERC

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Ernest Maragall ha presentat aquest dimarts els integrants del Consell Barcelona, un comitè assessor de l’alcaldable d’ERC de cara a les eleccions municipals del 28 de maig que inicia ara el seu camí i del qual sortiran alguns dels integrants de la candidatura del republicà.

Maragall ha explicat que el grup s’ampliarà: «Estic molt satisfet, orgullós i feliç de poder mostrar un primer pas en la formació del Consell Barcelona, que té ambició de ser capaç d’expressar les capacitats i la solvència per contribuir a un projecte a l’altura del que mereix la ciutadania de Barcelona».

Els integrants

El grup, que s’ha reunit amb Maragall a la llibreria Byron, està integrat per persones de sensibilitats i àmbits diferents, alguns d’ells càrrecs institucionals presents o pretèrits d’ERC. Són persones vinculades amb l’urbanisme, el medi ambient, la seguretat i la justícia, entre altres àmbits.

La llista completa és la que segueix: Josep Caminal, Joan Queralt, Olga Arderiu, Francesc Subirada, Oriol Clos, Joan Ignasi Elena, Ester Capella, Elisenda Alamany, Gemma Sendra i Raül Romeva.

De Roca a Maragall

Josep Caminal té una trajectòria plena de responsabilitats de rellevància amb un passat polític de pes a Convergència Democràtica de Catalunya, on va ser secretari general adjunt i un dels principals personals del sector roquista, és a dir, el que encapçalava Miquel Roca. Va ser regidor de CiU a Barcelona, director general del Gran Teatre del Liceu, director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i del Grupo Godó, així com directiu del Barça.

Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal a la UB, és un conegut jurista amb presència habitual en els mitjans de comunicació que ha centrat les seves investigacions en el tractament dels delictes i les garanties jurídiques del càstig penal. També del món del dret prové Olga Arderiu, advocada de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Anna Simó durant el judici pel procés.

L’absent

Francesc Subirada, l’únic membre del consell que no ha pogut assistir a la reunió, va ser director associat del Barcelona Supercomputing Center des que es va crear el 2005. També va ser director associat de l’Institut de Recerca Conjunt IBM-UPC i director del centre IMB d’estudis avançats a Barcelona.

Notícies relacionades

L’arquitecte i urbanista Oriol Clos, consultor en urbanisme a Bèlgica i França, ha sigut arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona (2006-2011) i director de l’Agence d’Urbanisme de Lilla.

Els republicans

Quant als membres del grup assessor directament vinculats amb ERC, les cares són conegudes: el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, que ha sonat sovint com a possible integrant de la candidatura municipal; i les regidores Elisenda Alamany i Gemma Sendra, a més de l’exconseller d’Exteriors del Govern, Raül Romeva.