Reorganització

Com queda el govern de Colau després de l’adeu de Collboni

El socialista deixarà de ser primer tinent d’alcaldia i president del grup del PSC l’1 de febrer i Laia Bonet prendrà el seu relleu

Com queda el govern de Colau després de l’adeu de Collboni

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Jaume Collboni serà primer tinent d’alcaldia de Barcelona fins a l’1 de febrer, dia en què abandonarà aquest càrrec, el govern d’Ada Colau i la seva acta de regidor de l’ajuntament. Després del seu anunci d’aquest dilluns que deixa el consistori, que ha sorprès tota la classe política municipal, al socialista li queda una setmana en el càrrec.

Encara com a primer tinent d’alcaldia, acudirà al ple municipal de divendres que ve. A meitat de la setmana que ve, el dimecres 1 de febrer, passarà a ser un ciutadà aliè a la política institucional. És el candidat oficial del PSC a les municipals del 28 de maig, i a això, ha advertit, dedicarà els quatre mesos i una setmana que, dia més, dia menys, falten fins a la cita electoral.

Laia Bonet, presidenta de grup

La seva renúncia provoca canvis en el govern de Colau, alguns clars, alguns per definir. El que és segur, és que Laia Bonet serà la successora de Collboni com a presidenta del grup municipal del PSC i com a primera tinenta d’alcaldia, i assumirà les competències del fins ara número dos del consistori.

Bonet és ara tercera tinenta d’alcaldia, i a més de regidora de Mobilitat (càrrec en el qual va substituir la també socialista Rosa Alarcón a mig mandat), ostenta la direcció de l’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana.

D’ara endavant, Bonet assumirà també les que Collboni té associades a la primera tinença, és a dir, l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda.

Tercer tinent d’alcaldia

Notícies relacionades

Com que Bonet no pot ostentar alhora la primera i la tercera tinença, s’espera que l’alcaldessa reordeni les places amb un desenllaç que encara no es coneix.

Quant a la plaça que Collboni deixa lliure en el grup socialista, serà ocupada per Núria Carmona, actual consellera tècnica del districte d’Horta-Guinardó. Anava a la llista del PSC a les municipals del 2019 en desè lloc.