Alerta meteorològica

Barcelona prepara 25 màquines llevaneu per si neva en les pròximes hores

El consistori ja té 114 contenidors de sal i 275 tones emmagatzemades per als barris de muntanya

Un equip de l’AMB, mobilitzat per si cal netejar les rondes

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Barcelona es prepara per a una eventual nevada en les pròximes hores, davant la previsió meteorològica d’aquesta setmana. L’Ajuntament ha activat 25 vehicles amb pala llevaneu i escampador de sal, per si fessin falta la matinada de dilluns a dimarts. Part d’ells es troben a l’espera al costat de la Torre de Collserola i la resta sortirien de diferents punts de la ciutat per atendre més ràpid les necessitats que sorgissin.

A més, a zones humides dels barris de muntanya –districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i les Corts ja han començat les tasques preventives. Entre aquestes destaca escampar sal per paviments amb risc de resultar relliscosos després d’una gelada nocturna.

«Tenim 114 contenidores de sal a disposició ciutadania i 275 tones de sal emmagatzemades per repartir per la ciutat», precisen fonts municipals. En el moment que comencés a nevar s’activarien els vehicles llevaneu en coordinació amb Protecció Civil i Guàrdia Urbana.

Notícies relacionades

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu el nivell grocal Barcelonès per risc de neu, que podria acumular 2 cm a una cota de només 400 metres sobre el nivell del mar. Les seves previsions anuncien la possibilitat de neu aquest dimarts a la metròpolis, especialment entre mig matí i mitja tarda.

També a les rondes

En paral·lel, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat un dispositiu similar per a les rondes. Es tracta de dos vehicles –un de pesant i un de lleuger– que tenen una pala llevaneu acoblada i un escampador de sal. Poden mobilitzar-se en qualsevol moment i netejar la calçada en aquestes vies de circumval·lació. L’última vegada que l’AMB va activar aquest dispositiu va ser la primavera passada, el 4 d’abril del 2022.

Temes:

Neu