Reciclatge

Barcelona habilita 227 punts de recollida d’arbres de Nadal

Estaran a disposició de la ciutadania del 7 al 17 de gener

Barcelona habilita 227 punts de recollida d’arbres de Nadal

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 7 al 17 de gener l’Ajuntament de Barcelona posarà a disposició de la ciutadania 227 punts repartits en els 10 districtes de la ciutat per a la recollida d’arbres de Nadal naturals i branques ornamentals. L’objectiu és evitar abandonaments incívics en l’espai públic i aprofitar aquest recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Els serveis de recollida de residus seran els encarregats de la retirada periòdica dels arbres, majoritàriament avets, però també branques d’arbres que han servit de decoració nadalenca a les cases durant les últimes setmanes. Els veïns els hauran de dipositar en els punts indicats per a la seva recollida i posterior tractament com a material de jardineria. Es recomana lliurar els arbres nets d’elements ornamentals.

Notícies relacionades

L’any passat, els serveis municipals van recollir un total de 9.351 arbres de Nadal, que van ser transportats per ser reciclats al viver municipal, on es trituren i es deixen madurar les restes per fer posteriorment ‘mulching’ o encoixinat, que consisteix en una capa de material vegetal triturada que es col·loca als espais verds de la ciutat. L’any passat, dels arbres recuperats es va poder fer 180 metres cúbics de triturat. Aquest procés requereix dos o tres mesos de tractament per obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es repartirà als espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Anualment es realitza una nova aportació d’encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d’aquest material en el marc de les tasques de jardineria. L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del terra, i alhora ajuda a evitar l’aparició de males herbes. A Barcelona l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal, ja sigui a l’interior de parcs i jardins o en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat.