Cavalcada central

La increïble semblança dels tres Reis Mags de Barcelona 2023

Aquest any Melcior, Gaspar i Baltasar s’assemblen a tres personatges locals molt concrets

  • La Cavalcada de Reis a Barcelona, en DIRECTE

  • Així serà la Cavalcada dels Reis Mags de Barcelona aquest any: totes les novetats

  • Totes les cavalcades de Barcelona, barri per barri | MAPA

  • Afectacions del trànsit durant la Cavalcada de Reis a Barcelona

La increïble semblança dels tres Reis Mags de Barcelona 2023

ACN

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Els Reis Mags cada any visiten Barcelona amb un aspecte diferent, gràcies al seu conegut poder de bilocació. Es dona el cas, a més, que sovint tenen un aspecte molt molt semblat a celebritats i polítics de les ciutats que visiten. Segons ha sabut EL PERIÓDICO, aquest 2023 els tres monarques d’Orient que protagonitzen la cavalcada central s’assemblen molt a un escriptor, un regidor i un activista locals.

Melcior recorda molt l’escriptor Alejandro Palomas (Barcelona, 1967). És traductor, professor d’escriptura i autor de novel·les tan reconegudes com Un amor (premi Nadal 2018) o Un fill (Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2016). Ha publicat una vintena d’obres, en què destaca com a temàtica la incomunicació familiar.

Notícies relacionades

Les faccions de Gaspar tenen un aire a Jordi Coronas, el regidor portaveu d’ERC al consistori. Coronas (Barcelona, 1969) és un orgullós veí del Guinardó que ha treballat mitja vida en el sector de les arts gràfiques i que és regidor barceloní des del 2015. Precisament aquell any el rei Melcior es va assemblar moltíssim a Jordi Portabella, l’exlíder republicà a l’ajuntament.

Quant a Baltasar, la seva fisonomia és calcada a la de l’activista i treballador social Omar Diatta (Casamance, Senegal, 1978). Independentista casamancès, és impulsor de les associacions Oudiodial i Internacional Casamancesa per la Llibertat (ICL), a més de col·laborador de les sectorials d’immigració de l’ANC i Òmnium Cultural.