73 barris

El programa ‘Baixem al carrer’ s’estén per tot Barcelona per ajudar persones grans a sortir de casa

Aquest servei assegura, almenys, una sortida setmanal de manera gratuïta per a ciutadans de la tercera edat amb problemes de mobilitat

El programa ‘Baixem al carrer’ s’estén per tot Barcelona per ajudar persones grans a sortir de casa

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

El programa ‘Baixem al carrer’, pensat perquè persones grans amb problemes de mobilitat puguin fer sortides setmanals, funcionarà a partir d’aquest 2023 a tota la ciutat de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona ampliarà així els 44 barris actuals on ja es prestava aquest servei gratuït fins als 73 que hi ha en total, un increment del 66% en només un any.

Notícies relacionades

‘Baixem al carrer’ està pensat per a ciutadans de la tercera edat amb problemes de mobilitat, que viuen a vivendes amb barreres arquitectòniques que els impossibiliten la sortida al carrer, com per exemple la carència d’ascensor a l’edifici on resideixen habitualment. Aquest programa té per objectiu assegurar, almenys, una sortida setmanal d’entre dues i tres hores de manera gratuïta per a aquestes persones, i d’aquesta manera reduir el seu aïllament i millorar el seu benestar emocional. Durant el 2022, 239 persones grans van fer ús d’aquest servei.

El servei, que presta l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Creu Roja, s’ofereix de dilluns a divendres de les 9.00 a les 17.00 hores. Els centres de serveis socials municipals i les xarxes comunitàries de cada zona detecten les persones que tenen el perfil per participar en el programa, que s’activa amb la participació dels centres d’atenció primària de Salut. Abans de l’activació, es fa una visita al domicili i una valoració tècnica de la situació de la persona, amb la qual s’acorda el calendari i la durada de les sortides al carrer. Per fer possible aquesta ampliació, l’Ajuntament de Barcelona ha augmentat prop del 55% l’import del conveni de col·laboració amb la Creu Roja, que passa dels 135.000 als 208.800 euros anuals.