Així serà la Cavalcada dels Reis d’Orient de Barcelona el 2023

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Cavalcada dels Reis d’Orient de Barcelona d’aquest 2023 ve amb alguns canvis respecte a edicions anteriors amb noves carrosses, recorregut diferent i el retorn dels tradicionals caramels.

Melcior, Gaspar i Baltasar estan ja de camí amb moltes ganes d’arribar a la ciutat, segons ha informat el Patge Gregori juntament amb el tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona Jordi Martí i la directora artística de la cavalcada Barbarana Pons, aquest dimarts en roda de premsa.

El 5 de gener a les 16.00 hores, Ses Majestats atracaran a la capital catalana des del pailebot Santa Eulàlia al Portal de la Pau, on els rebrà l’alcaldessa Ada Colau, que els entregarà les claus de la ciutat perquè puguin repartir regals a totes les cases.

El recorregut de la Cavalcada començarà a les 18.00 hores i no passarà, com en anteriors ocasions per punts com la via Laietana, la plaça d’Urquinaona, Catalunya o Universitat. El motiu d’aquest canvi són les obres que s’estan portant a terme, precisament, a la via Laietana, i que estan provocant diverses afectacions al trànsit.

Així mateix, els Reis Mags estrenaran en aquesta desfilada sis noves carrosses: una per a cada rei –totes a doble altura– i tres més de 20 metres de llargada destinades a l’Estrella, a les Joguines i a les ‘Instruccions per Somiar’. En aquesta ocasió, Melcior, Gaspar i Baltasar no aniran asseguts al seu tron, sinó que estaran drets durant tot el recorregut per poder saludar el màxim nombre de nens possible, segons ha traslladat l’emissari Gregori.

Aquest any, a més, la Cavalcada de Barcelona tornarà a ser «tan dolça com sempre» amb la recuperació dels caramels i el carbó després que s’eliminessin per evitar contagis de covid-19 en les edicions anteriors.

Nou recorregut

Sobre els canvis al recorregut de les carrosses d’aquest any, Jordí Martí ha cridat la ciutadania a consultar-lo correctament perquè cap nen es quedi sense veure Ses Majestats. També ha destacat que hi haurà espais reservats a persones amb mobilitat reduïda a la plaça Antonio López i plaça Espanya, en una edició que es preveu «més multitudinària que mai».

La cavalcada començarà a les 18 hores a l’avinguda de Marquès de l’Argentera, i seguirà pel passeig Colom (a les 18.15 hores segons previsió), l’avinguda del Paral·lel (19.10), ronda de Sant Pau (19.30), el Mercat de Sant Antoni (19.45), carrer Sepúlveda (20.30), plaça d’Espanya (20.45) i culminarà a l’avinguda María Cristina a les 21.15 hores.

El titular de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la ciutadania que es desplaci fins a l’espectacle en transport públic, que arribin amb temps per buscar un bon lloc i que tinguin «una mica de paciència» per disfrutar d’una nit tan màgica com la d’aquest dijous.

Notícies relacionades

La Cavalcada d’aquest 2023 compta amb un pressupost 860.000 euros i més de 1.100 participants entre ballarins, actors, xanquers i voluntaris, sota la direcció artística de Marta Almirall i Barbarana Pons. S’hi repartiran set tones de caramels.

La desfilada es podrà seguir a través de les tres televisions públiques, TVE, TV3 i Betevé, que faran una programació especial sobre l’arribada dels Reis d’Orient a la capital catalana, i també a través de la pàgina web d’EL PERIÓDICO, on explicarem en directe tots els detalls de l’esdeveniment.