Comiat del 2022

Els sopars més sibarites de Cap d’Any costaran de 450 a gairebé 800 euros a Barcelona

  • La tornada de les celebracions fora de casa després de dos anys de pandèmia s’acompanyarà de més menús de gala que mai

barcelona/Navidad Majestic 2018 H-0061 (12).jpg

barcelona/Navidad Majestic 2018 H-0061 (12).jpg

7
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La nit de Cap d’Any del 2022 està cridada a ser una de les més animades que es recorden en la restauració i l’oci nocturn, després de dos anys de restriccions que l’any passat van impedir les celebracions més tard de la una de la matinada. Serà un any en què tornarà el turisme de Cap d’Any, que es barrejarà amb el creixent nombre de barcelonins que opten per celebrar-lo fora de casa.

Els pressupostos d’aquesta vetllada són tradicionalment alts, perquè els establiments elaboren menús de gala, amb productes de primera que aquestes dates cotitzen més alts que la resta de l’any, i moltes vegades amb personal extra per preparar els sofisticats muntatges. Fins al punt que els més exclusius de Barcelona serviran menús que oscil·laran entre els 450 fins als gairebé 800 euros per persona.

Molts altres restaurants de prestigi, o bé de moda o en hotels de categories altes comptaran aquest any amb menús que estaran entre els més de 200 i 400 euros, en un any amb més propostes que mai.

Aquests són alguns dels sopars més estel·lars de la nit de Cap d’Any a la capital catalana.

Lasarte al Monument Hotel

Un dels hotels de luxe més moderns de la ciutat compta a la planta baixa amb la que probablement serà la proposta més elitista de Barcelona per acomiadar l’any, firmada pel multiestrellat xef Martín Berasategui. A Lasarte serviran cabra al natural, carpaccio de gamba al curri de te vermell, i làmines de presa Ibèrica, pebre vermell, api i poma verda. Els seguiran espardenyes a la brasa amb blat de moro bianco perla; crema temperada de tomàquet confitat, tàperes, rajada i llimona; llamàntol blau amb la sopa del cap, alfàbrega i gingebre; pil-pil de cloïsses fines i garotes; ravioli de llagosta i burrata; wagyu amb nous de macadàmia i cervesa negra, i com a guinda, seqüència dolça, raïm de la sort, petit fours, maridatge de vins i cafès, per 780 euros.

ABaC Restaurant

El restaurant ABaC, en el qual Jordi Cruz ha unit tradició, modernitat i producte amb el talent necessari per valer-li tres estrelles Michelin, desplegarà un llarg menú festiu. Integrarà mantega d’avellana muntada amb fines crostes de pa, caviar i xampany; calamar a la romana; La Capsa Xinesa: Pa fregit d’anguila a la brasa, wasabi fresc i all i oli d’anguila fumada; espeto de verat a la japonesa amb romesco gelat de pebrots del piquillo; llamàntol al natural; pit de la venus, vieira curada i marcada amb velouté d’eriçons; guisat d’ostra fumada i caviar; bacallà cremós i tripes al pil-pil amb pèsol llàgrima del Maresme, salicòrnia, tòfona negra i parmesà cítric; gamba vermella curada amb textures de picada, suc de suquet d’avellanes cuinades i pa de romesco a la brasa; arrels, llavors i escorces calcinades, orxata de cerfull, scamorza fumat i tòfones conservades; pintada al blat de moro amb fuagràs i mola negre. Per tancar el festival, anuncien l’aigua de les consciències humanes, el Pet Celestial o Meteor bombó al licor; globus de piruletes amb kakigori de maduixes, gelat lacti, begònies i fava tonka, i dolços en carbassa. El menú costa 450 euros sense begudes, amb opció a maridatge de vins per 140 euros més.

Restaurant Amar o Rooftop Garden a l’Hotel El Palace Barcelona GL

El luxós hotel de la Gran Via es defineix com a ‘etern’ després de la renovació que fa uns quants anys va posar el classicisme que l’ha fet cèlebre des que es va inaugurar com a Ritz el 1919. Aquest any ofereix diferents opcions als seus salons i restaurants. La més nova serà la del rutilant Amar, que des de fa uns mesos ha posat en òrbita el xef Rafa Zafra, basat en la qualitat del producte i la ‘casualització’ del luxe.

A barra, la nit començarà amb biquini de salmó fumat, ‘crème fraîche’ i caviar, i bunyolet de gamba vermella i el seu sashimi. Una vegada ja a taula, serviran el seu pa amb mantega; mollete Benedict d’eriçó i vel ibèric; percebe orly i codium; angules en amanida freda i caviar; vieira carbonara i tòfona; ramen gallec, bolet de card i mariscos; pesolets llàgrima a la brasa amb escamarlà i bull negre, i llagosta Wellington amb la seva americana.

Com a principals s’escollirà civet de conill, poma i foie, o llenguado a la ‘meunière’ clàssica. Després arribarà l’irresistible carro de postres nadalenques. La proposta sense begudes costa 350 euros, però puja fins a 550 euros si s’hi afegeix el paquet 2 de celler i l’accés a la festa a partir de la mitjanit. Durant l’àpat hi haurà un trio de jazz, i posteriorment discjòquei.

Una altra de les opcions serà el llarg menú que han preparat al Rooftop Garden, amb vista a l’Eixample, i els focs artificials, per 565 euros.

Solc a Majestic Hotel & Spa Barcelona

Aquest clàssic del passeig de Gràcia ha convertit la seva nit de Cap d’Any en un ritual per a alguns barcelonins fidels a la casa, pel desplegament de gastronomia, servei i posada en escena.

El xef Nandu Jubany ha dissenyat un tiberi memorable per partida doble. Al Saló Mediterrani hi prepararan un menú de 385 euros que inclou la barra lliure durant la festa, amb música en viu i ‘dj’ fins a les tres de la matinada. Però la seva proposta més ‘top’ se servirà al restaurant Solc: ostres del Delta, pernil de Jabugo tallat amb ganivet i terrina de fuagràs de l’Empordà amb pa de massa mare torrat, angules del Delta al pil-pil, ‘ragoût’ d’escamarlans de Vilanova, suprema de llobarro salvatge amb vel de caviar Oscietra i filet de bou d’El Capricho amb tòfona negra de Vic. De postres, cacau Komuntu 80% i fulls de pa d’or, ‘petits fours’, raïm, cotilló i celler, per 585 euros, amb festa posterior.

Moments a l’Hotel Mandarin Oriental, Barcelona

La fabulosa cuina que dirigeixen Carme Ruscalleda i el seu fill Raül Balam a Moments aposta l’última nit de l’any per un menú que inclou tant picades d’ullet als plats tradicionals d’aquestes dates, com creativitat culinària vinculada a bons propòsits per al 2023 que inclouen des de l’àmbit social a la sostenibilitat: Aigües netes i sanejades: dashi; Acció per al clima: caviar, ajoblanco, panses; Salut i benestar: espardenya, camamilla; Educació de qualitat: caldo i pilota trufada; Igualtat de gènere: ou daurat; Vida submarina: arròs a l’estil dels pescadors del Maresme; Producció i consum responsable: rap, curri verd; Indústria, innovació i infraestructures: ploma, migas monteres, raïm; Aliances per aconseguir els objectius: mel i mató; Treball decent i creixement econòmic: petó d’ametlla; Vida ecosistemes: mango, remolatxa, pastanaga; Reducció de les desigualtats: Andoa 70%, rocoto, blat de moro; The Polar Express i Carro de Torrons. El menú costa 260 euros i s’hi han de sumar 210 si fa el maridatge de vins catalans, amb un cost total de 470 euros.

Hotel W Barcelona

L’hotel amb el perfil més icònic de la ciutat per la vela que dibuixa en l’horitzó, representa l’opció més desenfada i ‘fashion’ a la lliga del luxe. Proposarà diverses opcions de menú i espais. Sota el títol ‘La gran finale’ l’hotel es vestirà dels anys vint i tot el seu glamur, incloent-hi actuacions artístiques, i espectaculars xous de música i ball.

Notícies relacionades

El sopar de gala principal (de 19.30h a 2.00h) serà a la Great Room, i també inclourà focs artificials i barra lliure, per 450 euros per persona. Hi ha un paquet especial que també inclou allotjament i esmorzar des de 1.145 euros per parella. El menú inclou: com a aperitius, cruixent de llobarro fumat; carpaccio de vieira, gambots, oli de gamba vermella i caviar osetra París; tàrtar de filet de Girona, moll a la brasa, pa brioix i rovell curat; escamarlà gratinat; sabre a la tinta de sípia amb xipirons farcits de gamba vermella i croqueta melosa d’ànec.

A continuació, com a plats individuals, caneló de cranc reial amb all negre, freses de peix volador i puré de pèsols amb poma; suprema de pagre, puré de celeri, velouté de marisc, endívies i clorofil·la de menta amb estragó; mar i muntanya amb filet de vaca madurada, puré de patata agra cremós, ceps confitats, gambot i salsa de porto. I de postres, cacau Grand Cru 70% amb praliné d’avellanes torrades.