Fins a 3.000 euros

Ajuda als comerços de Barcelona per estalviar llum i gas: com es pot sol·licitar i requisits

L’ajuntament preveu arribar a uns 700 comerços amb actuacions com ara instal·lar-hi sistemes d’aïllament tèrmic i portes automàtiques

Ajuda als comerços de Barcelona per estalviar llum i gas: com es pot sol·licitar i requisits

Simone Boccaccio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha obert el termini per presentar sol·licituds a una línia d’ajudes d’un màxim de 3.000 euros per a l’estalvi i l’eficiència energètica de comerços a peu de carrer a la qual destinaran un total de 2 milions d’euros.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha valorat en declaracions als periodistes que les subvencions de ‘Locals amb energia’ volen «provocar un canvi estructural en la manera de concebre i gestionar l’energia en els petits negocis de la ciutat».

En concret, preveuen arribar a uns 700 comerços en planta baixa –inclosos establiments dels mercats municipals– amb actuacions com ara instal·lar-hi portes i finestres automàtiques, sistemes d’aïllament tèrmic, llums led, i sistemes de regulació i control de temperatura, entre d’altres.

El termini per sol·licitar les ajudes estarà obert fins al 31 d’octubre del 2023 o fins que s'esgoti la dotació pressupostària de 2 milions, i la nova Oficina de Transició Energètica de Pimec (creada en col·laboració amb l’ajuntament), assessorarà sobre mesures eficients per a cada cas.

Collboni ha dit que no és «només donar una ajuda puntual» per passar una època inflacionària, sinó que pretén adaptar les infraestructures de climatització dels locals de manera eficient per estalviar en la factura elèctrica.

¿Quins requisits cal complir?

Aquesta convocatòria està dirigida exclusivament a persones físiques o jurídiques que siguin titulars d’activitats comercials, serveis, restauració i oci nocturn en establiments situats en planta baixa i/o a peu de carrer de la xarxa urbana de Barcelona.

¿Com se sol·licita l’ajuda?

Notícies relacionades

Per demanar aquesta subvenció, les persones que compleixin els requisits anteriors hauran d’accedir a aquest enllaç de la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona, prémer el requadre ’Inicieu el tràmit’ i seguir els passos que la mateixa plataforma va indicant.

El termini per sol·licitar les ajudes estarà obert des del 20 de desembre del 2022 fins al 31 d’octubre del 2023, o fins que s’esgoti la dotació pressupostària de 2 milions d’euros.