Comptes públics

Barcelona reserva cinc milions d’euros per comprar el centre comercial de la Vila Olímpica

L’adquisició és una de les condicions d’ERC per abstenir-se en la votació del pressupost de l’ajuntament de cara al 2023

Barcelona reserva cinc milions d’euros per comprar el centre comercial de la Vila Olímpica

Google

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Esquerra ha anunciat aquest dijous que divendres s’abstindrà en la votació dels pressupostos del 2023 de l’Ajuntament de Barcelona. El ple municipal donarà sortida als comptes, amb la qual cosa la ciutat podrà disposar l’any que ve de nova inversió. L’acord entre ERC i el govern que formen Barcelona en Comú i el PSC inclou, en el punt nou, la reserva de cinc milions d’euros per adquirir el centre comercial de la Vila Olímpica «amb l’objectiu de poder crear un equipament comercial dins de la xarxa de mercats municipals». El recinte, situat a l’avinguda d’Icària, passa per un moment molt delicat.

El Centre de la Vila està gestionat per una filial de l’empresa pública Mercasa, gestionada per l’Estat. Va obrir com a centre comercial el 1996 i en els últims temps ha tingut seriosos problemes per omplir els seus 50 locals. El diari Ara, de fet, documentava fa un any que només 17 estaven ocupats. Amb aquesta compra per part del consistori, si és que arriba a materialitzar-se, s’aspira a revitalitzar el centre amb la seva incorporació a la potent xarxa de mercats municipals.