Trobada al consistori

Colau exigeix el final de la repressió contra les dones a l’Iran

  • L’alcaldessa es reuneix amb veïnes de Barcelona d’origen iranià i es compromet a penjar una pancarta a l’ajuntament contra el règim dels aiatol·làs

Colau exigeix el final de la repressió contra les dones a l’Iran

AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha compromès aquest dimecres a continuar exigint el final de les execucions a l’Iran i de la repressió del règim al poble iranià i, en especial, a les dones, en una trobada amb veïnes de Barcelona originàries d’aquest país. «Hem pogut aprofundir en aquestes manifestacions massives que s’estan succeint per part de les dones a l’Iran amb un lema que ens representa a totes: Dona, vida i llibertat,» ha assenyalat l’alcaldessa després de la trobada.

Colau els ha traslladat «el compromís a fer seguiment i exigir per totes les nostres vies possibles el final de les execucions al país». Igualment, ha mostrat la voluntat de posar el seu gra de sorra per no normalitzar ni el conflicte ni la repressió del règim iranià sobre la població.

Notícies relacionades

«No deixarem que s’oblidi. I per això ens hem compromès a fer seguiment de la situació per poder donar visibilitat a tot el que passa i continuar donant suport sobretot a la població civil des de la diplomàcia de ciutats que pot fer una ciutat com Barcelona», ha dit. Així mateix, de cara a la mobilització del 8 de gener contra el règim iranià Colau ha assenyalat que penjarà de la façana a Sant Jaume el lema de «Dona, vida i llibertat».

Per la seva banda, la portaveu de les dones iranianes a Barcelona, Anahita Nasseri, ha apuntat que tota la comunitat té «la causa comuna de voler que l’Iran sigui un país democràtic, lliure i laic, on homes i dones visquin en llibertat.» Nasseri ha cridat l’atenció sobre el fet que la seva demanda tracta de «drets humans bàsics universals» amb els quals «tothom pot sentir-se identificat» i vulnerar-los té el risc que es pugui donar en altres països en el futur.