Màxima expectació

L’afició argentina ocuparà bars i discoteques de Barcelona per seguir la final del Mundial

  • Locals d’oci del Front Marítim esgoten en poques hores les entrades per acollir milers de fanàtics, que remataran la jornada amb una ‘baixada de bandera’ a l’Arc de Triomf

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Vestits d’’albiceleste’, amb amics i en família, i amb el denominador comú d’una passió desenfrenada per la selecció argentina, milers d’aficionats ompliran aquest diumenge bars i discoteques de Barcelona per viure la gran final del Mundial de Qatar. Diferents locals d’oci substituiran aquesta tarda els noctàmbuls habituals per fanàtics del futbol, que en molts casos acudiran ja al matí a agafar posicions. En particular, els d’aquesta nacionalitat es concentraran en locals del Front Marítim, que han venut en poques hores les entrades comercialitzades per seguir el partit en grup.

Partit rere partit, a més dels bars de barri, grans sales com Latin Palace, al costat de l’Hotel Arts, han penjat el ple per concentrar seguidors de l’Argentina. Fins al punt de deixar dos mil futbolers al carrer en el partit amb l’Aràbia Saudita, malgrat que es juga a les deu del matí. Per aquest motiu, persones vinculades a les penyes argentines a la capital catalana van anar buscant espais per donar cabuda als milers de compatriotes residents a la ciutat. Espais com Bóveda i l’Ovella Negra, han aglutinat la demanda a la zona del Poblenou.

Del litoral a l’Arc de Triomf

En el cas del litoral, Raúl García, jugador de la Unió Esportiva del Poble-sec, a la primera divisió de veterans, ha liderat l’organització dels últims partits a Pachá, que s’han omplert tant de grups d’amics com de famílies amb nens rendides al futbol. Per a aquest diumenge, es van posar a la venda mil entrades a 5 euros que es van despatxar en unes quantes hores, a les quals s’afegiran un parell de centenars de convidats, entre ells l’exjugador del Barça argentí, Javier Saviola i la seva família. Per donar cabuda a la demanda, s’ha pactat un format similar a la sala contigua, Carpe Diem (10 euros), de menys aforament, però que omplirà l’espai destinat a aquest esdeveniment.

En paral·lel, el Bestial, a la mateixa zona també ha penjat ja el ple, i alguns d’altres han hagut de descartar-ho per l’horari (quatre de la tarda), ja que tenien moltes reserves per dinar i les dues activitats resultaven incompatibles.

Notícies relacionades

García destaca que fins ara el comportament d’aquestes congregacions unides per una bandera, pel furor futbolístic i en concret per la figura messiànica de Leo Messi, ha sigut «exemplar, sense incidències ni baralles». Fins al punt que a Pachá aquest diumenge obriran portes a les dotze del migdia, i a la terrassa s’hi desplegaran empanades i altres especialitats per menjar, si els nervis ho permeten.

El que tenen clar és que guanyin o perdin acabaran la jornada amb una nova ’baixada de bandera’ o megaconcentració a la zona d’Arc de Triomf. Ja ho han fet després d’altres partits i en aquesta ocasió al ser diumenge i estar en joc el primer i segon lloc del Mundial, la festassa està garantida, amb milers d’argentins mobilitzats.