Eleccions municipals 2023

Sandro Rosell descarta ser oposició a Barcelona si perd amb la seva possible candidatura: «¿Per què he de perdre el temps?»

Diu que anunciarà si opta a l’alcaldia després de les vacances de Nadal

Sandro Rosell descarta ser oposició a Barcelona si perd amb la seva possible candidatura: «¿Per què he de perdre el temps?»

Joan Cortadellas

2
Es llegeix en minuts

L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha advocat per abandonar l’Ajuntament de Barcelona si finalment opta per presentar-se a l’alcaldia de la capital catalana a les eleccions municipals del 2023 i no guanya els comicis, si bé ha matisat que altres impulsors del projecte sí que veuen pertinent quedar-se a l’oposició.

«¿Per què he d’anar a perdre el temps, a escalfar una cadira i a perdre diners dels contribuents?», ha reflexionat en una entrevista a La 2 i Ràdio 4 d’aquest dilluns recollida per Europa Press.

Ha explicat que li faria «molta il·lusió» ser candidat i ho ha condicionat a l’aprovació de la seva família, que, ha dit, per ara és reticent a la seva candidatira i que va patir molt durant la seva presidència del Barça i el seu empresonament, i ha dit que anunciarà la decisió després de Reis.

La possible aposta electoral de Rosell és una plataforma de professionals experts en la gestió de les àrees de la política municipal, sense relació amb els partits polítics tradicionals ni ideologia, segons ell.

«No soc ni de dretes ni d’esquerres», ha defensat, i ha recordat haver votat Convergència, el PSC i en blanc; també ha asseverat que és independentista de cor, però, no, de cap, i que –textualment– ara no és el moment de plantejar la independència de Catalunya.

Rosell ha assegurat haver registrat la marca del projecte polític, que, si es materialitza, portarà la paraula Barcelona al nom i finançaran els seus propis impulsors, entre qui ha revelat que hi ha professionals populars: «Nosaltres no cobrarem, pagarem», ha afirmat.

Ha celebrat que les enquestes que la plataforma ha fet «surten bé» i ha destacat que ell ja és conegut pel públic, cosa que segons el seu parer ajuda el projecte al requerir menys temps per impulsar-lo.

Seguretat i projecte de ‘superilles’

Notícies relacionades

Quan li han preguntat per quina és la principal problemàtica a la ciutat, ha assenyalat que és la seguretat i, si bé ha dit sentir-se segur, ha opinat que «molta gent dels últims que han vingut han tingut problemes de robatoris».

Ha qualificat de discutit el model de ‘superilles’ de Barcelona impulsat per l’actual govern municipal d’Ada Colau, tot i que ha valorat positivament augmentar l’arbratge i l’espai de passeig, però ha advocat per abordar abans la qüestió de la mobilitat, i ha insistit que el consistori ha d’estar liderat pels «millors tècnics».