Canvi de tarifes

El preu del taxi puja a Barcelona a partir del 2023

  • La baixada de bandera puja de 2,30 a 2,55 euros des de l’1 de gener

El preu del taxi puja a Barcelona a partir del 2023

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El taxi s’encareix a Barcelona a partir de l’1 de gener. La baixada de bandera del servei puja dels 2,30 euros actuals als 2,55 a partir del 2023. A part, cada quilòmetre recorregut en jornades laborals entre les 8.00 i les 20.00 hores passa de costar 1,21 a 1,23 euros, i en dies d’entre setmana de 20.00 a 8.00 hores, els dissabtes i els dies festius escala d’1,45 a 1,51 euros.

L’increment mitjà a la ciutat és del 5,6%, assenyala la plataforma de taxistes Elite Taxi. L’organització ressalta que l’augment és encara més gran en altres ciutats espanyoles, en un context marcat per la inflació.

Els taxis de Barcelona també elevaran el cost d’alguns suplements. El plus per origen o destí del recorregut a l’aeroport del Prat i el moll adossat del port o pel trasllat de cinc a vuit passatgers ascendeix de 4,30 a 4,50 euros. La tarifa mínima per tots els serveis amb origen des de l’aeroport puja de 20 a 21 euros.

Notícies relacionades

En canvi es manté el suplement de 2,50 euros en els viatges amb sortida o arribada a l’estació de Sants o la Fira de Barcelona a la Gran Via de l’Hospitalet. A més, hi ha un plus especial de 3,50 euros per la nit de Sant Joan, la de Nadal i la de Cap d’Any.

Elite Taxi es mostra en desacord amb alguns dels imports que l’Institut Metropolità del Taxi ha aprovat els últims dies. L’organització avisa que estudia denunciar la tarifa de preu tancat, amb un preu a partir de 3,55 euros per la baixada de bandera. Elite Taxi i altres plataformes del sector adverteixen d’un «frau continuat» per part de «les grans plataformes internacionals digitals», que acusen d’aprofitar-se d’aquesta via oberta per cometre «manipulacions en el sistema de càlcul de les rutes».

Temes:

Barcelona Taxis