Protesta

Treballadors d’empreses majoristes de fruita i verdura tallen els accessos a Mercabarna per la vaga

Els protestants també han tallat l’accés 18A de la Ronda Litoral en sentit Besòs durant mitja hora

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dilluns, la vaga de majoristes de fruita i verdura està donant lloc a manifestacions al voltant de Mercabarna. Els treballadors han tallat l’accés 18A de la Ronda Litoral en sentit Besòs durant aproximadament mitjana hora i han bloquejat l’entrada al mercat des de primera hora del matí. La Guàrdia Urbana ha confirmat que la circulació ja s’ha reestablert als dos punts.

Notícies relacionades

La vaga ha sigut convocada per CCOO per a aquest dilluns i dimecres, com a mostra del desacord amb el pacte que ha firmat la UGT amb la patronal perquè creuen que «no garanteix el poder adquisitiu» i «empitjora les condicions laborals» dels treballadors. També hi ha prevista una concentració aquest dilluns d’11.00 a 12.00 hores, davant de l’edifici de Mercabarna. La parada també s’ha convocat a Mercavallès.

Fonts sindicals indiquen que el seguiment de la vaga és «important» i que s’hi ha sumat «el 90% dels treballadors de les empreses principals», que representen nou de cada 10 empreses del sector majorista de la fruita i la verdura.

Temes:

Barcelona