Prova urbanística

‘Meccanos’ de fusta i metall per ampliar pisos a Barcelona

  • L’ajuntament assajarà amb uns prototips al Besòs i al Maresme per rehabilitar domicilis i mirar de reduir el consum energètic

‘Meccanos’ de fusta i metall per ampliar pisos a Barcelona

AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Barcelona provarà tres prototips de construcció industrialitzada que permeten ampliar els edificis de les vivendes de la ciutat per millorar el confort i el rendiment energètic de les llars de manera sostenible. El consistori ha explicat que són estructures fabricades de fusta o metall que, a tall de les peces dels jocs de construcció, es poden acoblar a edificacions existents. L’objectiu de l’Ajuntament és que es comencin a provar al barri del Besòs i el Maresme.

«El sistema, com un Meccano, aposta per la lleugeresa, la facilitat de muntatge, els materials ecològics i la flexibilitat», ha destacat el govern municipal. Les estructures de fusta o metàl·liques afegeixen una nova façana als edificis per guanyar espai en forma de balcons o zones comunitàries. També poden servir per instal·lar un ascensor, panells solars o millorar l’aïllament o l’impacte del sol, entre altres finalitats.

Notícies relacionades

Els prototips es provaran durant un any. El consistori afirma que poden ser la solució per als barris en rehabilitació o per revitalitzar els polígons habitacionals dels anys 60 i 70 amb una lògica d’ensorraments zero. És el cas del Besòs i el Maresme, immers en els primers passos d’una àmplia rehabilitació de blocs afectats per aluminosi i altres patologies estructurals.

Les tres propostes triades han resultat guanyadores del repte urbà per buscar solucions per a la regeneració d’edificis de vivendes promogut per la Fundació Bit Hàbitat amb l’Institut Municipal d’Urbanisme i la gerència d’Urbanisme de l’ajuntament. Entre els objectius que es marca, la iniciativa pretén reduir les emissions de CO2 i el consum energètic als domicilis.