Indignació al sector

La restauració obre una ofensiva judicial contra la retallada horària de terrasses a Barcelona

La restauració obre una ofensiva judicial contra la retallada horària de terrasses a Barcelona

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

Els restauradors de Barcelona van prometre guerra i la seva munició ja està llesta. El Gremi de Restauració interposarà en els pròxims dies els primers sis recursos contenciosos administratius contra l’obligació d’avançar el tancament de les terrasses de restauració a les zones amb més soroll nocturn de la ciutat. En paral·lel ha llançat una campanya de protesta contra aquesta decisió municipal, que des d’aquest divendres també afecta 13 vetlladors de Ciutat Vella.

«L’ajuntament intenta fer creure que tancar les terrasses a les 00.00 hores és un disbarat. Doncs bé, a Lleida i a Girona tanquen a les 00.30, a València i a Sevilla a la 01.00, a Màlaga a les 02.00. Els horaris de Barcelona ja eren dels més restrictius de Catalunya i de la resta d’Espanya, i ara encara ho seran més», critica el director de la patronal, Roger Pallarols.

El gremi ha anunciat que durant aquest mes interposarà els recursos contenciosos administratius contra les restriccions que afecten Enric Granados, els Jardins de la Mediterrània (Sants-Montjuïc), i les places Vila de Gràcia, Sol, Diamant i Revolució, a Gràcia.

L’hostaleria local mou fitxa coincidint amb l’entrada en vigor avui de la retallada horària que afecta mig centenar de locals situats en una vintena de places i carrers de Ciutat Vella. Inclou 13 terrasses que no podran estar obertes més enllà de les 23.00 hores, quan abans podien funcionar fins a les 00.00 o la 1.00 hores, segons els dies de la setmana. La resta són bars que hauran d’abaixar la persiana a les 2.00 en lloc de les 3.00 hores.

Veïns i campanya

Notícies relacionades

En plena pugna amb el sector, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha replicat a les queixes dels restauradors. «El que han de fer és acatar aquestes decisions i modificar el seu model de negoci per adequar-se», ha proclamat. Defensa que el descans dels veïns és «imprescindible» i un tema de «salut pública».

La patronal també ha començat una campanya d’informació entre els usuaris. Dijous a la nit la va portar a terme a Enric Granados, i la pròxima primavera la desplegaran en altres punts. L’objectiu és «conscienciar els clients sobre el retrocés que està experimentant la ciutat en relació amb la seva oferta d’oci».