Infraestructures

Lluís Salvadó serà el nou president del Port de Barcelona

El vicesecretari de coordinació interna d’ERC substituirà en el càrrec Damià Calvet, que va abandonar el lloc al trencar esquerra amb JxCat

Lluís Salvadó serà el nou president del Port de Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicesecretari de coordinació interna d’ERC, Lluís Salvadó, serà nomenat nou president del Port de Barcelona. El partit republicà aclareix així una de les últimes incògnites encara per resoldre després de quedar-se sol al Govern. D’aquesta manera, el diputat d’esquerra substituirà al lloc Damià Calvet, que va posar el seu càrrec a disposició del nou conseller de Territori, Juli Fernández, dies després que el seu partit, JxCat, abandonés l’executiu català.

El nou president, que espera judici per presumpta malversació, prevaricació, desobediència i revelació de secrets en relació amb l’1-O, serà nomenat aquest mateix dimarts en la reunió del Consell Executiu del Govern, segons publica La Vanguardia i recullen l’ACN i Europa Press.

Notícies relacionades

Salvadó és enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC), postgraduat en Direcció General d’Empreses per la UOC i ha ocupat càrrecs de direcció al sector privat durant deu anys. A principis dels 90 va entrar a militar a Esquerra Republicana i ha presidit la federació del partit a les Terres de l’Ebre entre els anys 2002 i 2004. Després ha sigut secretari d’organització fins al 2012, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre fins al 2010 i secretari general adjunt d’ERC fins al 2019.

Al mig ha sigut també secretari d’Hisenda, càrrec que ocupava el 2017 i pel qual se l’acusa de la sèrie de delictes vinculats amb la preparació de l’1 d’octubre. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obrir judici oral contra Salvadó per això fa poc més d’una setmana, i el judici està pendent encara d’una data definitiva.