Atletisme popular

8.000 corredors omplen els carrers de Barcelona a la Jean Bouin

  • Meritxell Soler guanya la Carrera Internacional femenina, després del seu segon lloc del 2021

  • Ilias Fifa, que torna a la carrera després de complir la sanció per dopatge, guanya en la categoria masculina

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Prop de 8.000 corredors s’han donat cita diumenge al matí per participar en les diferents proves atlètiques que componen la 99 edició d’una de les carreres més antigues d’Europa, la Jean Bouin.

A punt de complir les 100 edicions, la carrera popular ha mostrat una salut de ferro amb un registre de participació més alt que el 2021, 2020 –una edició reduïda i amb canvi de format marcada totalment per la pandèmia– i fins i tot superant les xifres de l’edició del 2019, just abans que la covid esclatés.

Una molt bona dada en una època en la qual s’ha anat notant un lleuger retrocés quant al nombre de corredors que s’inscriuen a les proves d’asfalt, i a la qual s’ha d’afegir la de la participació femenina: l’auge de les dones (un 31% de participació combinant les proves populars Open 10k i Open 5k, que s’eleva al 45,6% en la prova curta).

’Foto finish’ en l’Open 10k

A les nou es donava la sortida a les massives proves Open sobre circuits de 5 i 10 km, obertes a tota mena de corredors a partir dels 14 anys. L’australià Marcel Walkington, campió d’Oceania de triatló, s’ha imposat en l’Open 5k amb un crono de 14 minuts i 11 segons, nou rècord de la prova. En la categoria femenina, el triomf ha sigut per a la santboiana Laura Heredia, campiona d’Europa de Pentatló, amb 17 minuts i 08 segons.

En els 10 km, el jaenès Alberto Casas s’ha imposat a la ‘foto finish’ amb un crono de 30 minuts i 27 segons a l’atleta d’Albacete Bernat Kun. En la categoria femenina, recital de la barcelonina Cristina Silva, guanyadora aquest any de la Cursa de la Mercè de Barcelona i la Behobia-Sant Sebastià, que ha guanyat amb 34 minuts i 33 segons.

Meritxell Soler regna en la Internacional

La manresana Meritxell Soler, amb un crono de 22 minuts i 58 segons, s’han imposat en la prova femenina de la Carrera Internacional-39è Trofeu Ciutat de Barcelona, limitada a corredores elit.

«Porto un bon any, amb bones marques i avui m’he trobat molt bé», ha explicat Soler. «L’any passat vaig quedar segona i aquest he sortit molt ràpid a veure qui m’aguantava i m’ha sortit bé; estic contenta», ha admès.

Soler s’ha rescabalat del seu segon lloc de l’any passat, i ha guanyat amb un registre de 22 minuts i 58 segons, després d’una forta lluita amb l’equatoriana Catherine Tisalema, a qui ha superat en 23 segons en l’arribada del recorregut de 6.600 metres (23 minuts i 21 segons).

L’atleta de Salamanca Gema Martín ha ocupat el tercer lloc del podi amb un crono de 23 minuts i 32 segons i un ajustat final amb Zoia Naumov (23 minuts i 40 segons). L’altra favorita, Esther Guerrero, que sortia d’una lesió, ha sigut cinquena amb 23:55.

Ilias Fifa torna després de la sanció

L’hispà-marroquí Ilias Fifa, de 33 anys, ha aconseguit una victòria de prestigi en la Carrera Internacional, que ja va guanyar el 2011, a l’imposar-se amb un temps de 29 minuts i 39 segons en la distància de 9.900 metres amb 10 segons d’avantatge a l’uruguaià, resident a Santa Cristina d’Aro (Girona), Santiago Catrofe, segon amb 29 minuts i 49 segons.

El tercer lloc del podi ha sigut per al marroquí Hicham Sigueni, a 44 segons del vencedor (30 minuts i 13 segons).

Notícies relacionades

Cal recordar que Ilias Fifa, de 33 anys, campió d’Europa dels 5.000 metres el 2016 i en actiu de nou des del maig del 2022 després de complir una sanció de quatre anys per possessió de substàncies dopants, va ser també campió d’Espanya del 1.500 (2016) i amb 28:11 en els 10 km (2016) com a millor marca.

Sobre aquest fet, Fifa ha volgut donar per conclòs l’assumpte: «Ja he complert la meva sanció, respecto la normativa i continuo defensant que soc innocent, mai he donat positiu. La sanció ja ha passat i jo també he girat full», ha indicat.

Temes:

Atletisme