Previsió

Temps a Barcelona, avui dissabte 26 de novembre Matí fresc i cel espaiós

Treva aquest cap de setmana

  • Raig polar a la vista: arriba per quedar-se tot el novembre

  • L’Aemet parla de l’arribada d’una «llengua de fred»

Temps a Barcelona, avui dissabte 26 de novembre Matí fresc i cel espaiós
1
Es llegeix en minuts

Després d’una tarda de divendres caòtica a causa de la intensitat de les precipitacions, tot apunta que Catalunya tindrà un dissabte 26 de novembre fred. El front fred que ha creuat Catalunya provocarà el descens –que ha començat aquesta setmana– lleuger de les temperatures.

Cel espaiós o poc ennuvolat amb núvols alts i prims que circularan d’oest a est tot el dia, si bé també n’arribaran de mitjans, especialment a la meitat nord. A part, fins a mig matí hi haurà estrats baixos en punts del nord de la depressió Central i del prelitoral sud. Però el protagonista del nord de Catalunya serà el vent.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat un avís moderat per fortes ratxes de vent a les comarques del Ripollès i de l’Alt Empordà, situades a la província de Girona.

Així doncs, fins a mig matí el vent serà feble i de direcció variable a excepció de les dues comarques alertades, que serà entre fort i molt fort de tramuntana i mestral amb ratxes que podran superar els 25 metres per segon. S’anirà imposant gradualment i es mantindrà almenys fins a mitja tarda.

Notícies relacionades

La nit serà més tranquil·la, tot i que freda.

El cap de setmana serà plàcid i dominarà el sol. Dilluns, canvia la decoració, amb un altre canvi de temps. Pluja i més fred.