Parlament

El Govern aposta per congelar les tarifes de transport públic el 2023

  • El conseller de Territori anuncia que la Generalitat farà la proposta a l’ATM, com va passar l’any passat

El Govern aposta per congelar les tarifes de transport públic el 2023

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha anunciat al Parlament que el Govern català té la intenció de proposar que les tarifes de transport públic per al 2023 no registrin cap augment.

«La proposta que farà la Generalitat serà que les tarifes del transport públic quedin congelades, que no s’incrementin. És una proposta que farem de manera coordinada i conjunta amb les altres institucions», ha afirmat Fernàndez sobre l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Notícies relacionades

L’ATM està integrada pel mateix Govern català, per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

També el 2022

L’anunci del responsable de Territori és el mateix que va formular un any enrere el seu antecessor, el llavors conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. I, de fet, les tarifes ja es van congelar el 2021, any en què estava viva la crisi generada per la pandèmia del coronavirus, que va suposar una reducció dràstica d’usuaris, gairebé un 50% menys que el 2020, de 1.057 milions de validacions a 565.