Rutes guiades

Aquests són els 13 superhotels ‘monument’ que podràs descobrir gratis a Barcelona

  • Els establiments amb valor arquitectònic i patrimonial es podran visitar del 24 al 26 de novembre. La majoria són de luxe i mostraran les seves entranyes.

Aquests són els 13 superhotels ‘monument’ que podràs descobrir gratis a Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona no només té actualment una de les millors plantes hoteleres d’Europa per la continuïtat dels seus clàssics i les seves estrenes dels últims anys, ni no només destaca pel llarg repertori de cinc estrelles. També pot presumir de tenir una vintena d’establiments amb la qualificació local de Monument per aportar valor afegit al patrimoni arquitectònic de la ciutat. Per acostar els seus tresors als barcelonins, un total de 13 d’aquests establiments participaran en la primera edició de Rutes pels Hotels Monument de Barcelona, que seran gratuïtes, amb reserva prèvia, i tindran lloc del 24 al 26 de novembre.

Fa temps que el Gremi d’Hotels de Barcelona vol mostrar les entranyes d’aquests espais amb caràcter únic, capaços de sorprendre per la preservació dels seus elements històrics, la seva riquesa arquitectònica o la seva singularitat. Per fi, després del final de la pandèmia i amb la recuperació del seu ple funcionament, diferents hotels s’han prestat a aquesta activitat oberta al públic no allotjat, que s’organitzarà mitjançant quatre visites guiades a cada hotel el mateix dia.

A més de mostrar els seus elements més emblemàtics, donaran a conèixer detalls de la seva història i el seu vincle cultural, arquitectònic i social amb la ciutat. Per al president de la patronal, Joan Clos, es tracta d’una gran oportunitat per endinsar-se en alguns dels millors hotels de la ciutat, perquè «l’especialització Monument atresora espais únics i molt especials» en l’hoteleria local. L’hoteler assegura que és un «orgull» poder compartir-los amb els visitants.

Alguns dels reclams

El gremi destaca com a exemples la possibilitat de descobrir espais i recursos culturals tan emblemàtics de la capital catalana com l’antiga muralla romana i la torre de defensa 28 al Mercer Hotel Barcelona, en ple barri Gòtic. També la la façana Art Nouveau de l’Hotel Bagués, a la Rambla, amb interiors que contrasten pel seu disseny. Molt a prop, el Saló de les Sirenes i la xemeneia d’alabastre de cinc metres d’alçària, obra de l’escultor Eusebi Arnau, de l’Hotel España Ramblas, al carrer de Sant Pau. O la façana neoclàssica de l’Hotel Le Méridien Barcelona a la mateixa zona.

Sense sortir de Ciutat Vella, també hi ha altres opcions destacades, com l’antic palau dels Quatre Rius, on ara s’ubica l’Arai 4*S Monument, o l’edifici senyorial del segle XVIII on es troba l’Hotel Duquesa Suites, a la plaça d’Antonio López.

L’Eixample també concentra gran part de les rutes. Començant per l’exposició d’art precolombí que acull la Sala Museu del Claris Hotel & Spa GL, ubicat a l’antic Palau Vedruna, amb una àmplia representació de peces de la cultura maia i precolombina, remarquen. I sense perdre’s la rehabilitació del Catalonia Eixample 1864, que conserva totes les seves pintures i ornamentacions artístiques. També es pot visitar la col·lecció d’art asiàtic d’origen hindú i cambodjà que pertany als segles X i XI a l’Hotel Granados 83. O fer-se una foto a l’escala principal i les finestres originals del Banc de Crèdit d’Espanya, on avui s’emplaça l’Iberostar Selection Paseo de Gracia, a peu de la plaça de Catalunya.

Notícies relacionades

L’agenda inclou l’opció de contemplar el saló estil Versalles Lluís XV i l’espectacular xemeneia de marbre de l’Hotel Continental Palauet, a la rambla de Catalunya, al mateix districte. O ja, allunyant-se una mica del centre, acostar-se al palauet noucentista on es troba actualment l’Hotel Miramar Barcelona, a Montjuïc, o al·lucinar amb les vistes panoràmiques de Barcelona que ofereix el luxós Gran Hotel La Florida, al Tibidado, que aviat complirà un segle des del seu naixement com a hotel i que va ser recuperat per a aquest ús el 2001.

La informació sobre els horaris i les reserves estan disponibles al web mesqhotels.cat