La vincula a grups llatins

Albert Batlle, preocupat per la «cultura de la navalla» a Barcelona

  • El regidor de Seguretat creu que ve «importada de tradicions de bandes d’altres països», si bé afegeix que la dades mostren un descens dels delictes

zentauroepp49210187 barcelona 25 07 2019 barcelona entrevista a albert batlle fo190729221350

zentauroepp49210187 barcelona 25 07 2019 barcelona entrevista a albert batlle fo190729221350 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha expressat la seva preocupació pel que ha anomenat «cultura de la navalla», si bé ha defensat que les dades objectives mostren que hi ha menys delictes. En declaracions a TV3 recollides per l’ACN, ha afegit que aquesta cultura potser sigui «importada de tradicions de bandes d’altres països», com les llatines, que ha assegurat que tenen cultura de «sortir de casa amb una navalla».

D’altra banda, el regidor del govern de l’alcaldessa Ada Colau va afirmar que l’ús de pales detectores s’utilitzarà de forma aleatòria en grans concentracions o sortides i entrades de discoteques. D’altra banda, va insistir que la relació operativa entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra és bona però que hi ha «petites disfuncions» a més alt nivell.

Tot i que les dades indiquen menys criminalitat, Batlle ha reconegut que existeix més percepció d’inseguretat entre la ciutadania. El tinent d’alcalde ha expressat el seu compromís de treballar en aquest àmbit.

Crítiques a Elena

Sobre la relació amb el Departament d’Interior, Batlle ha insistit que la relació operativa entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra viu un «moment dolç». Tot i així, ha reconegut «petites disfuncions» amb Interior.

Notícies relacionades

Entre altres exemples, ha insistit que la conselleria no els va informar d’una notificació del Ministeri de l’Interior del març que donava accés a la Guàrdia Urbana al banc d’empremtes digitals. Batlle ha considerat que el conseller Joan Ignasi Elena –que ha negat en una altra entrevista a La 2 que no vulguin donar accés a la policia local de Barcelona– està mal informat i té «un problema a casa seva».

També ha assegurat que Interior té «parat» el conveni de violència masclista. Tanmateix, va assegurar que la voluntat és «tirar endavant i resoldre els obstacles».